Intră peste tine în casă! Avertisment pentru românii care stau la bloc. Nu mai au nicio șansă

bloc

Avertisment extrem de dur și de luat în seamă pentru toți românii care stau la bloc. Intră peste tine în casă! Nu mai au nicio șansă.

Intră peste tine în casă

Este lege. Dacă locuiești la bloc, este bine să cunoști anumite detalii care te pot scuti de nelămuriri pe care le ai cu privire la persoane care ar putea intra în apartamentul tău, fără permisiunea ta.

Poate intra șeful de bloc la tine în apartament fără acord? Da. Actuala Lege a asociațiilor de proprietari, mai precis Legea nr. 196/2018 prevede ca unul din membri asociației de locatari să îi fie permis accesul în apartamentul tău, pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență.

Accesul în locuința ta a unui membru al asociației de locatari se va efectua doar în baza existenței unui preaviz motivat în scris care îți va fi înmânat cu cinci zile înainte, dacă vorbim despre construcții sau reparații care necesită realizate în apartamentul tău.

În contextul unor situații de urgență care necesită deplasarea asociației de proprietari la tine în locuință, este necesar un preaviz care îți poate fi înmânat chiar și cu 24 de ore înainte, conform avocatnet.ro.

Accesul în apartment îi va fi permis nu doar președintelui de bloc, ci și administratorulului blocului sau personalului calificat care trebuie să realizeze lucrările de amenjare sau reamenajare ce țin de construcția blocului.

Riști amendă

Refuzul de a primi una din aceste persoane amintite mai sus atrage amenzi care pornesc de la 500 de lei și care pot ajunge chiar și la 3.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 196/2018. Lege este în vigoare de la finalul anului 2018 și stabilește toate aspectele legate de conviețuirea într-un bloc de locuințe, dar și condițiile în care se pot înființa și își pot desfășura activitatea asociațiile de proprietari.

Revista Presei