Întrebarea care l-a iritat la maxim pe Putin! O jurnalistă din Rusia a rămas fără loc de muncă imediat ce i-a adresat-o

putin

Vladimir Putin este cel mai puternic lider al lumii la ora actuală și este recunoscut pentru duritatea lui. Acesta ia decizii drastice de fiecare dată când este deranjat de ceva și se pare că jurnalista Alisa Iarovskaia i-a căzut victimă. Nu este prima dată când presa are de suferit din cauza președintelui țării.

Femeia a rămas fără locul de muncă de la postul public de televiziune al regiunii Yamal din Rusia, la câteva zile după ce i-a adresat o întrebare lui Vladimir Putin la conferința de presă anuală, transmite BBC.

Motivele sunt incerte, însă mai multe surse au povestit că autoritățile din Yamal, o regiune din nord-estul Siberiei, nu au fost mulțumite de întrebarea adresată liderului de la Kremlin de către Iarovskaia. Deși ea spune că și-a dat demisia, nu prea o crede nimeni.

Firul evenimentelor

Pe 19 decembrie a avut loc conferința anuală de presă a lui Vladimir Putin. După aproximativ 3 ore, microfonul a ajuns la jurnaliștii din Yamal. Alisa Iarovskaia a luat microfonul și a început să vorbească, ceea ce l-a iritat pe liderul de la Kremlin. Și asta pentru un alt jurnalist, selectat de purtătorul de cuvânt al președintelui era cel care trebuia să adreseze o întrebare.

Jurnalista a abordat subiectul încălzirii globale asupra regiunii în care locuiește și a spus că lucrările la un pod peste râul Ob stagnează.

„Guvernatorul nostru, Dmitri Artkyuhov, face toate eforturile pentru a transforma acest lucru într-o realitate. Și totuși, auzim că acest lucru este discutat din ce în ce mai puțin la nivel federal. Deci, întrebarea este dacă putem să implicăm „artileria grea” federală?”, a spus jurnalista.

Putin a răspuns că nu este corect ca guvernul federal să aleagă un proiect anume, dar că podul peste râul Ob este „o legătură pivotală” pentru infrastructura regiunii. El a adăugat că guvernul este la curent cu construcția și că îi va acorda atenție, conform Digi24.

Potrivit site-ului ura.ru, citat de BBC, autoritățile locale nu au fost impresionate de această întrebare, iar conducerea postului TV, deținut de autoritățile regiunii, a fost nemulțumită că Iarovskaia a luat microfonul unui coleg. Potrivit relatărilor ura.ru, guvernatorul ar fi fost nemulțumit că a fost flatat de jurnalistă și de faptul că Putin trebuia întrebat despre un alt proiect, de fapt.

„Nu văd botox la Putin. Își arată vârsta”

Iarovskaia a spus că a demisionat, dar nu a vrut să dea detalii sau să spună dacă plecarea sa de la postul TV are vreo legătură cu întrebarea adresată lui Putin.

O altă relatare sugera că plecarea ei ar fi legată de o postare pe Facebook în care ar fi scris despre Putin: „Nu văd botox sau proceduri estetice. Își arată vârsta”. Postarea a fost însă ștearsă între timp.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat marți că motivul plecării jurnalistei de la postul TV nu este cunoscut – dacă a demisionat sau a fost demisă, potrivit site-ului Izvestia.

Revista Presei