Iohannis, anunţ pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu creşterea pensiilor

28 apr. 2020
Iohannis, anunţ pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu creşterea pensiilor

Anunţ important făcut de preşedintele Klaus Iohannis în timpul declaraţiei de presă de marţi seară cu privire la majorarea pensiilor din septembrie cu 40%. Şeful statului spune că aceasta este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi.

Anunţ privind creşterea pensiilor

Iohannis a transmis că Guvernul ar trebui să ţină cont de faptul că pensionarii sunt de cele mai multe ori o categorie dezavantajată.

„Este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenţie de guvernanţi şi la momentul în care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului pentru rectificarea bugetară de atunci, Guvernul va trebui să ia o decizie fiindcă după jumătatea anului deja lucrurile trebuie să fie foarte bine clarificate.

Însă vreau să vă spun o chestiune care mă priveşte pe mine – mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Eu voi avea rugămintea către guvernanţi ca atunci când se va face analiza să fie o analiză care ţine cont şi de faptul că pensionarii sunt nu doar o categorie vulnerabilă şi sunt şi o categorie de foarte multe ori dezavantajată.

Dacă se va putea sau nu se va putea sau cât se va putea este o întrebare la care va trebui să răspundă la momentul oportun Guvernul”, a transmis Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Ce se întâmplă după 15 mai

Iohannis a mai transmis, marţi, că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la forma în care se va continua după încheierea stării de urgenţă, respectiv prelungirea acesteia sau o altă variantă administrativă alternativă.

„Săptămâna viitoare vom lua o decizie în ce priveşte forma în care continuăm – dacă continuăm cu stare urgenţă sau găsim o variantă administrativă alternativă. Putem să comunicăm dacă, de exemplu, din 15 mai vom putea merge la dentist sau nu, dar asta putem să comunicăm săptămâna viitoare cu aplicare din 15 mai.

Decizia o luăm săptămâna viitoare. Am dat exemple de posibile relaxări, să nu fiu greşit înţeles”, a explicat Iohannis.