Iohannis, anunțul zilei! Când scăpăm de declarații! Obligație majoră a românilor din 15 mai

ioha orba

Klaus Iohannis a transmis miercuri o serie de anunțuri importante cu privire la starea de urgență din România și data oficială în care vor fi ridicate restricțiile de circulație. Veștile sunt îmbucurătoare, cu toate că românii vor avea și noi obligații!

Scăpăm de declarații

Klaus Iohannis transmis miercuri că după data 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, iar măsură va rămâne valabilă până anul viitor.

Astfel, nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, însă vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice şi alte manifestări.

”Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecţie. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Poate renunţăm la purtarea măştii la anul”, a spus Iohannis

Planul autorităților privind situația din România

”O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulţi români. După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile de circulaţie individuale. Până în 15 mai staţi acasă, toate restricţiile rămân în vigoare”, a mai transmis președintele

„După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi, care activitate când poate să înceapă”, a afirmat preşedintele.

Iohannis a anunţat şi că va fi un plan şi pentru activitatea economică, însă atrage atenția că unele restricții nu vor dispărea și nu va reveni totul la normal din 15 mai.

”Va trebui să găsim o modalitate de trai cu această epidemie. Pe măsură ce interdicţiile impuse de autorităţi vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare„, a mai precizat Iohannis.

Revista Presei