Iohannis e terminat! Dovada care îl face praf. Francezii au spus adevărul

30 apr. 2020
Iohannis e terminat! Dovada care îl face praf. Francezii au spus adevărul

Lovitură grea pentru Klaud Iohannis. Francezii au ieșit la atac în urma declarațiilor făcute de președintele României și îl pun la colț.

Iohannis a spus că, în Franța, scolile s-au deschis experimental în plină epidemie de coronavirus.

”În Franța, unde școlile s-au deschis experimental, și unde experimentul nu a ieșit foarte bine. După puține zile elevii au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, după doar câteva zile, la terapie intensivă” este parte din declarația președintelui Klaus Iohannis.

Ce spune presa franceză?

”Despre ce vorbește președintele român? CheckNews nu a găsit nicio menționare a vreunui asemenea experiment în presa franceză.”, scriu francezii.

Ministerul Educației Naționale din Franța a dezmințit oficial: ”Nicio școală nu a fost redeschisă cu titlu experimental, singurii elevi care au fost acceptați după închiderea școlilor fiind cei ai personalului medical și al persoanelor care asigură securitate internă”, se arată în publicația liberacion.fr.

”Într-adevăr un studiu serologic a fost efectuat de institutul Pasteur la liceul Jean-Monnet din Crepy-en-Valois, în departamentul Oise.

Dar, spre deosebire de ce a înțeles președintele român, așa cum arată declarația sa din 27 aprilie, această campanie s-a făcut la cel puțin o lună de la închiderea liceului, care și-a închis porțile la începutul lunii martie și nu a mai fost redeschis de atunci, nici cu titlu experimental, nici pentru un alt motiv”.