Ion Cristoiu spune care este cel mai bun serial de pe piață la ora actuală: cine-l urmărește își dă seama de un adevăr care ne va deschide ochii

08 mai 2020
Ion Cristoiu spune care este cel mai bun serial de pe piață la ora actuală: cine-l urmărește își dă seama de un adevăr care ne va deschide ochii

Review. Cufundat mai mereu în lumea cărților, maestrul Ion Cristoiu își găsește totuși timp și să se uite la serial, însă nu la orice tip de seriale, ci la unele care-l inspiră și îi arată noi orizonturi. Iată un top 3 al celebrului jurnalist. Acesta ne recomandă tuturor să le urmărim cu atenție pentru că ne vor deschide ochii.

„Recomand, înainte de toate, serialul de spionaj Homeland deoarece cine urmărește acest serial, își dă seama de un adevăr de care trebuie să ținem cont în lumea de astăzi și anume că între ceea ce vedem și ceea ce se întâmplă cu adevărat este o prăpastie. Foarte multe dintre elementele lumii de azi, de fapt, sunt opera serviciilor secrete și acolo unde noi credem că vedem o realitate, noi vedem o imagine a acestei realități”, a spus Ion Cristoiu.

De ce este Star Trek pe listă

„Al doilea serial este Urzeala Tronurilor. Este închinat bătăliei pentru putere și este valabil și pentru lumea afacerilor deoarece teza fundamentală a serialului este ca niciodată să nu te încrezi în nimeni. Cred că și în lumea afacerilor este bine să nu ai încredere în nimeni, să urmărești cu prudență, ba chiar cu suspiciune pe toți cei cu care intri în relație, inclusiv pe cei care se pretind amici”, a completat jurnalistul.

„În al treilea rând, recomand tot un serial, care deși este mai vechi, eu îl urmăresc acum. Este vorba despre Star Trek, uimitor prin capacitatea uimitoare de a inventa lumi. Este fascinant cum, cu decenii în urmă, producătorii reușeau să născocească pentru un serial care se întindea pe un an doi, lumi fantastice, lumi științifico-fantastice, dar cu o capacitate de invenție uriașe, multe dintre ele fiind confirmate ulterior de realitate. În această serie inițială apare de exemplu un soi de telefon mobil. La vremea respectivă nu exista, dar acum iată că avem toți telefoane mobile”, a conchis acesta.