Ion Țiriac a explodat: „Luăm noi proştii să-i dăm afară!” Ce l-a enervat pe miliardar

15 dec. 2019
Ion Țiriac a explodat:

Scandalul legat de organizarea EURO 2020 continuă cu o replică dură a omului de afaceri Ion Țiriac, enervat cumplit de modul în care acționează Guvernul României. 

”Dacă mă compar cu Budapesta, 23, Sofia, 7-8, noi nu avem un patinoar, am pus eu aici. Bine că nu trebuie mutat, dărâmat. Se fac nişte protecţii pentru marea cale ferată, este un contract care o să fie gata la 1 septembrie 2020.

Avocaţii constructorului sau ai Guvernului au menţionat că dacă nu se face calea ferată nu se mai joacă Campionatul European. Avem 3 meciuri, sper ca România să se califice, dar turneul final nu este în iunie? Despre ce vorbim? Ori ne ia toată lumea de proşti, ori luăm noi proştii să-i dăm afară,” a declarat Ion Țiriac.

Patinoarul nu-l mai dărâmă

Ţiriac, a declarat că autorităţile nu îi vor mai dărâma patinoarul din Otopeni, precizând că are promisiuni că acesta va fi protejat cu un zid de noua cale ferată care urmează să lege Gara de Nord din Capitală de Aeroportul Henri Coandă, în vederea organizării EURO 2020.

„Se pare că patinoarul nu-l mai dărâmă pentru că îmi face protecţie totală faţă de calea ferată. Dar nu mai fac universitatea pe care trebuia să o fac acolo. Mie mi se pare imposibil, şi peste tot în lumea asta e la fel, ca linia de cale ferată să treacă la 6 metri şi jumătate de geamul hotelului sau de cel al blocului de birouri.

Dar la noi totul e posibil. La mine, la patinoar, linia de cale ferată e la 22 de metri şi mi s-a promis că se face o haltă acolo, să fie primit… măcar vor avea copiii cu ce să vină la patinoar, că e mai greu cu autobuzul de ajuns acolo”, a spus Ţiriac.

„Dar eu în afară de haltă şi de izolarea fonică am nevoie şi de altceva la patinoar. Am nevoie de un zid ceva, o protecţie. Pentru că dacă e o şansă de unu la un milion să mi se întâmple o nenorocire? Ca la Colectiv sau cum mi s-a întâmplat în Spania, la sala unde am jucat 12 ani şi din cauza unor nemernici care au închis uşile şi aşa mai departe şi au murit 5 copii.

Deci patinoarul trebuie protejat, să vină nişte ingineri şi să spună că trenul nu poate să cadă acolo nici dacă vine bomba… Că altfel eu îl dau cadou cui vrea. Nu am niciun fel de problemă să dau patinoarul. Domnul Orban zice că nu dărâmă patinoarul şi că face zidul… Să facă, mai întâi să văd. Altfel să-l ia cine vrea, să-l ia să-l mute”, a adăugat Ţiriac.