Ion Țiriac a șters cu ei pe jos: „Sunt niște handicapați!” Ieșire fără precedent a miliardarului

ion tiriac simona halep

Ieșire fără precedent a omului de afaceri Ion Țiriac, după ce Federaţia internaţională de Tenis a adoptat proiectul de reformă a Cupei Davis care modifică în totalitate formatul competiţiei.

”Uite handicapații ăștia au vândut singurul asset pe care îl avea Cupa Davis. Vinzi Cupa Davis după 120 de ani. Am fost singurul care s-a ridicat și le-am spus ”eu sunt atât de inteligent încât îmi dau seama când sunt prost. Și când sunt prost, îl las pe altul să îmi facă treaba”, a declarat cunoscutul om de afaceri.

Cum arată noua cupă Davis

Pentru noul format al Cupei Davis, Federaţia internaţională de Tenis a semnat un parteneriat cu grupul de investiţii Kosmos, condus de fotbalistul spaniol Gerard Pique, care va asigura suma de 2,5 miliarde euro, pentru următorii 25 de ani.

Astfel, jucătorii vor avea garantată suma anuală de 17 milioane euro, iar federaţiile naţionale urmează să beneficieze la rândul lor din acest parteneriat.

Noul format va cuprinde o rundă de calificare în februarie, la care vor participa 24 de echipe, care vor juca meciuri acasă şi în deplasare.

Cele 12 câştigătoare se vor califica în faza finală şi se vor alătura celor patru semifinaliste din anul anterior, care nu vor juca în februarie.

În plus, la faza finală vor participa şi două beneficiare de wildcard, anunţate înainte de tragerea la sorţi a rundei de calificare.

Faza finală se va desfăşura, de luni până joi, sub formă de grupe (şase grupe), iar fiecare confruntare va avea trei meciuri (două de simplu, unul de dublu, pe sistemul cu trei seturi).

Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două echipe de pe poziţia secundă vor juca în sferturile de finală, vineri, iar sâmbătă şi duminică se vor desfăşura semifinalele şi finala.

“Chiar şi Cincinnati plânge după această decizie ridicolă a ITF. Cele 12 voci ale FFT (Federaţia Franceză de Tenis) au făcut rău. Decizie foarte dificil de acceptat ca francez. Cupa Davis a murit şi o parte a istoriei sportului nostru a zburat pentru un pumn de dolari”, a scris Nicolas Mahut, după decizia ITF.

Revista Presei