Ipoteză absolut incendiară despre coronavirus! O țară plină de români, aproape total infectată

bilant-coronavirus-7-februarie-2020-642993

Cel mai pesimist scenariu despre epidemia de coronavirus arată că o țară din Europa, unde locuiesc peste 500.000 de români, ar putea fi afectată în proporție de 80% de virusul gripei chinezești. 

Infecţia cu coronavirus poate afecta, în cel mai pesimist scenariu, până la 80% din populaţia Marii Britanii, arată un raport elaborat de Grupul de lucru pentru comunicaţii privind securitatea naţională.

Potrivit documentului citat, guvernul de la Londra se pregăteşte pentru o gamă largă de scenarii, printre care şi cel mai grav.

„Pentru Regatul Unit, acest scenariu ar implica infectarea a până la 80% din populaţie; totuşi, nu toţi dintre aceşti oameni se vor confrunta cu simptome, iar marea majoritate a cazurilor vor fi afecţiuni uşoare”, se arată în raport.

Ar putea muri 3% dintre cei bolnavi! 

Conform celui mai pesimist scenariu, „între 2% şi 3% dintre cei infectaţi ar fi cazuri fatale”.

Populaţia Marii Britanii este de aproximativ 66,4 milioane de persoane.

„Guvernul ia toate măsurile de precauţie necesare pentru a proteja publicul, inclusiv implicarea partenerilor cheie din domeniu pentru a discuta despre planul lor de pregătire”, se menţionează în raportul citat.

„Covid-19 este un virus necunoscut până acum, ceea ce înseamnă că populaţia mondială are o imunitate mică spre imunitate zero la infecţie. În prezent nu există nicio contramăsură clinică disponibilă pentru a trata Covid-19 şi un vaccin este improbabil pentru multe luni de acum încolo”, adaugă raportul.

Revista Presei