Izolarea devine obligatorie în România! Iohannis a anunțat restricții fără precedent

24 mart. 2020
Izolarea devine obligatorie în România! Iohannis a anunțat restricții fără precedent

Pandemia de coronavirus lovește dur și în România. Avem parte de sute de infectări și, din păcate, au apărut și primele decese. În acest context, președintele Klaus Iohannis a luat o decizie fără precedent. Izolarea devine obligatorie în România.

Izolarea devine obligatorie în România

Președintele Klaus Iohannis a luat o măsură extrem de dură. Începând de mâine, izolarea devine obligatorie. Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți la o ședință susținută la Palatul Cotroceni.

În cadrul ședinței au fost prezenți ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Victor Costache, premierul Ludovic Orban, dar și alți miniștrii. În schimb, de la ședință a lipsit Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul și alți miniștri. Am evaluat situația care devine dinc e în ce mai complexă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații.

Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral. Am convenit să folosim armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie.

Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă. Am discutat și alate măsuri care se cer luate. Aceste restricții anunțate vor fi prelucrate azi într-o Ordonanță militară și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Iohannis.