Jos mâinile de pe bani! Apel de urgență pentru toți românii

bani

Vă vine să credeți sau nu, banii sunt periculoși, în ceea ce privește modul de transmitere a coronavirusului. Atât forurile internaționale de sănătate cât și băncile spun că e bine să evităm pe cât posibil să punem mâinile pe bani. 

Organizația Mondială a Sănătății a transmis oamenilor din întreaga lume să se spele cât mai des pe mâini și să încerce să nu mai folosească bancnote și monede, deoarece banii ar putea să transmită coronavirusul.

Organizația Mondială a Sănătății spune că cel mai bine ar fi ca oamenii să folosească mai mult plățile contactless, deoarece coronavirusul ar putea persista mai multe zile pe o bancnotă.

Un apel a făcut și Banca Angliei, care a anunțat că a luat la cunoștiință acest fapt și a lansat un apel public pentru ca oamenii să se spele pe mâini cât mai des.

O bancă din România recomandă cetăţenilor să nu mai folosească bancnote

Apelul vine și de la o bancă din România, care le recomandă românilor să evite folosirea bancnotelor.

„În cazul clienţilor, le dăm posibilitatea de a se dezinfecta pe mâini în sediile noastre, le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea bancnotelor, să folosească instrumente de plată electronice. Avem de asemenea pregătite mesaje pentru informare a clienţilor în caz de escaladare a situaţiei”, au declarat oficialii Raiffeisen Bank, citaţi de Hotnews.

 

Revista Presei