Klaus Iohannis, înregistrat fără să știe! Declarația care-l îngroapă total. Ce plan are cu pensiile

iohannis-rade

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o întâlnire informală, unde au fost invitați jurnaliștii acreditați pe Cotroceni. În mod normal discuțiile din cadrul acestor reuniuni nu sunt înregistrate și nici făcute publice. Totuși cu acordul celui care invită, pot fi scrise știri pe temele abordate.

Jurnalista Digi24, prezentă la întâlnirea informală, a scris despre modul în care președintele României privește problema pensiilor. Șeful statului a spus că speră să fie „reglată cât mai curând” posibilitatea pensionării la 40 de ani. „Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieși la pensie la vârsta asta”, a spus Klaus Iohannis.

Legat de vârsta de pensionare legală în România, Klaus Iohannis a spus că profesorii și medicii ar trebui să aibă dreptul să opteze, la cerere, pentru continuarea activității după împlinirea vârstei de pensionare. Acest lucru ar trebui să se facă, însă fără posibilitatea cumulării pensiei cu salariul, a explicat președintele. Asta în contextul în care profesorii și medicii au cele mai jenante pensii din România, iar salariile umilitoare.

Magistrații sunt speciali, nu și medicii și profesorii

Dacă medicii și profesorii ar avea dreptul să profeseze și după vârsta de pensionare, acest lucru ar rezolva într-o oarecare măsură criza de specialiști calificați, a argumentat șeful statului.

Klaus Iohannis nu a spus nimic despre magistrați, în schimb, care încasează pensii astronomice fără să cotizeze. Mai mult decât atât, mulți dintre aceștia, imediat după ce decid sa intre in grupul select  pensionarilor speciali, devin și avocați, cumulând desigur venituri. Despre ei, președintele nu spune nimic. Oare de ce?

Revista Presei