Klaus Iohannis o umilește pe Dana Gîrbovan! Viorica Dăncilă, gest neașteptat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzit că respinge propunerile PSD pentru remanierea guvernamentală. Viorica Dăncilă spera să câștige puncte bonus prin înscăunarea Danei Gîrbovan la ministerul Justiției, însă șeful statului i-a distrus planul. Judecătoarea, care se bucura de o imagine foarte bună, își dăduse demisia din magistratură în urmă cu câteva zile.

Practic ea a pierdut tot, în contextul în care înainte să accepte propunerea i se garantase portofoliul, pe care îl refuzase în trecut.

„Deciziile mele: nu accept nici o propunere de remaniere din partea acestui guvern,” a declarat șeful statului, care a precizat: „Resping propunerea pentru Ministerul Justiției. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual. Nu voi tolera propuneri care sunt împotriva valorilor democratice”, umilind-o pe Dana Gîrbovan.

„Resping propunerea pentru Educație (Șerban Valeca – n.red). Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii-cheie precum educația. Nu avem nevoie de soluții ale trecutului,” a mai adăugat Iohannis.„Resping propunerea de vicepremier pe teme economice. Există decizii asumate de statul român în baza parteneriatului strategic cu parteneri occidentali pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea înaintată de PSD. Nu pot accepta propuneri contrare acestei direcții”, a subliniat președintele.

Viorica Dăncilă nu a oferit nicio reacție până la această oră, deși toată lumea se aștepta să ia atitudine. Sunt mari șanse ca PSD să iasă de la guvernare și să existe un guvern format din uniunea celorlalte partide.

Ce declara Viorica Dăncilă în urmă cu o zi

„Există zilele acestea o serie întreagă de nemulțumiri, de scenarii, toate apărute pe fondul unui dezechilibru de moment pe care ieșirea ALDE de la guvernare l-a creat.

Vreau să ofer tuturor garanția că guvernul își va face treaba în continuare, vom asigura o guvernare competentă până la capăt. Să nu aibă nimeni vreo urmă de îndoială. Noi nu ne jucăm și nu facem un du-te-vino cu guvernul și cu stabilitatea țării, în funcție de cum ne convine electoral. Principala mea preocupare este buna funcționare a instituțiilor statului, care înseamnă stabilitate și echilibru în societate.

Nu pot însă să nu remarc oportunismul care ne înconjoară în această perioadă. Ori de câte ori apare un context prielnic, există întotdeauna diverși care se cațără politic pe el și uită complet ce ar trebui cu toții să facem pentru România. Este expresia unei lipse de responsabilitate și a unei disperări care fac rău țării, fac rău oamenilor și trebuie să înceteze.

Îi mulțumesc doamnei Ramona Mănescu pentru că a dat dovadă de asumare și maturitate, prin decizia sa de a pune pe primul loc interesul românilor. Dacă ALDE ar fi avut mai mulți ca doamna Mănescu, astăzi nu ne-am fi aflat aici. Le mulțumesc și celorlalți membri ai guvernului care au demonstrat maturitate în situația de față.

Cunosc personal mulți oameni responsabili, nu doar în PSD, ci și în celelalte partide, care se identifică cu această atitudine a noastră. Cu o nouă echipă guvernamentală, vom merge înainte pentru a ne îndeplini promisiunile. Cine nu are curaj să își asume guvernarea, n-ar trebui să aibă nici curajul de a veni și a mai cere voturi vreodată.

Sunt multe de făcut și noi vom rămâne aici, să le facem. Celorlalți le dorim succes în campanie. Eu rămân în continuare alături de români, pentru că oamenii merită lideri maturi și responsabili”, a scris aceasta pe facebook.

Revista Presei