KTM dezvăluie mașina de curse X-BOW GTX GT2

În urmă succesului din cadrul curselor ADAC GT4, producătorul austriac de motociclete KTM a decis să construiască o versiune de curse a singurei lor mașini de stradă, această inițiativa ducând la crearea modelului X-Bow GTX, ce are că țintă categoria GT2.

Cea mai nouă creație a celor de la KTM are ca sursă de inspirație modelele X-Bow GT4 și X-Bow R când vine vorba de instrumentarul de bord, în timp ce greutatea declarată este de aproximativ 1000 kg înainte de aplicarea măsurilor BoP (Balace of Performance).

Conform managerului general al companiei Reiter Egineering GmbH (compania responsabilă pentru dezvoltarea modelului X-Bow GTX), Hans Reiter, pe lângă categoria GT2, puterea lui X-Bow GTX este suficientă pentru a permite modelului să fie eligibl și pentru alte categorii GT.

„Primele 20 de mașini vor fi disponibile anul acesta. După omologarea acestora de către SRO Motorsports Group, acestea ar putea participa la cursele GT2”, conform lui Reiter.

„Mașina ar trebui să fie eligibilă pentru a participa la diverse competiții ce se desfășoară sub regulile GT. Aici includem cursa de 24 de ore de la Creventic, GT Open, DMV-GTC sau cea de la Nürburgring, in funcție de omologare.”

Pe lângă acestea,  KTM plănuiește să construiască un vehicul X-Bow GTX pentru cursele Cup series, începând din 2021.

* Imagini preluate de pe site-ul oficial: https://www.ktm.com/at/news/at/ktm-prasentiert-gt2-fur-die-neue-sro-rennklasse/

Revista Presei