L-a dat afară fără nicio explicație! „E o crimă ce a făcut.” Orban, decizie radicală

orban1

Ludovic Orban a mai dat afară un șef de instituție, dar parcă de la niciuna dintre demiterile de până acum nu a ieșit atât scandal. Decizia lui Ludovic Orban a stârnit un val uriaș de nemulțumiri. 

Înlocuirea directorului Băncii de resurse genetice vegetale, cercetătorul Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de ştiinţe agricole şi silvice, a stârnit valuri un uriaș val de critici la adresa Guvernului.

Deputatul Dănuţ Păle, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, a afirmat că înlocuirea cercetătorului Costel Vânătoru, iniţiatorul acestui proiect, este „o adevărată crimă”.

„I-am dat SMS ministrului Agriculturii, în care i-am spus că e o crimă ce a făcut. Pentru agricultura românească şi Banca de Gene. Îmi apare că a citit SMS-ul, dar nu mi-a răspuns încă. E o mare eroare a ministrului şi a PNL. Îi va costa. Eu sper că Dumnezeu le va lumina mintea şi vor repara greşeala făcută”, a declarat deputatul.

O lovitură dată unei idei bune

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că „nu există un alt specialist în ţară mai bun decât Costel Vânătoru”.

„De ce să-l demiţi ?! Dânsul n-are nicio treabă cu politica, n-a fost, nu e şi nu va fi membru la niciun partid. E cercetător, şi-a dedicat viaţa acestei ştiinţe. E o decizie de neînţeles şi o lovitură dată unei idei bune de dezvoltare a acestei ţări”, a mai spus primarul Toma.

Edilul a mai declarat că „fără Costel Vănătoru acest proiect este ratat, dacă nu se va reveni asupra deciziei, municipalitatea s-ar putea să revină asupra donaţiei făcute Guvernului, respectiv o clădire şi un teren în suprafaţă de 1,2 hectare în chiar centrul Parcului Crâng”.

Revista Presei