La cat timp este corect sa schimbi lenjeria de pat! Poți avea probleme mari de sănătate daca nu respecti aceste reguli

dormitor

Toți ne decorăm casele după bunul plac și alegem obiectele care ni se pare cele mai potrivite, însă pot deveni acestea un pericol pentru sănătatea noastră? Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la bacteriile și alergenii pe care acestea le absorb.

Deși pare greu de crezut, salteaua, locul pe care dormim poate deveni un real pericol pentru sănătatea noastră, notează acasă.ro. Acest lucru se întâmplă din pricina faptului că suprafață aduna praf, particule de mucegai și chiar acarieni.

De multe ori aceste aspecte sunt insesizabile, însă ele sunt extrem de dăunătoare pentru oameni, mai ales în cazul celor care au probleme de respirație sau alergii.

Pentru a evita acest pericol, specialiștii recomandă înlocuirea saltelei la fiecare 7-8 ani.

Pernele sunt și ele un adevărat pericol pentru noi, mult mai mare decât saltele, deoarece acestea sunt mai la suprafață. Ele se vor îmbiba în praf și mucegai, iar noaptea ele absorb sebu, și transporație, fiind mediul perfect pentru acarieni.

Specialiștii recomandă spălarea pernelor după fiecare sezon și înlocuirea acestora la fiecare 2-3 ani.

Lenjeria de pat poate fi un pericol

Și lenjeria de pat este periculoasă pentru sănătatea noastră. Ea adună cele mai multe impurități, precum praf, celule moarte sau seebum. Toate acestea duc la apariția ciupercilor, bacteriilor si acarienilor.

Pentru a te proteja corect și pentru a evita problemele de sănătate, lenjeria de pat trebuie spălată cel puțin odată pe săptămână. De asemenea, este indicat să folosești un detergent care are și rol de dezinfectant. Pentru a evita imbolnavirea este indicat ca lenjeria de pat sa fie spalata cel putin o data pe saptamana.

Revista Presei