La cât timp este obligatoriu să-ți schimbi lenjeria de pat? Ce fac bărbații este rușinos, arată un studiu

duvets-136420824295902601-170901151832

Au ieșit la suprafață detalii rușinoase. Este vorba despre cât de des ne schimbăm lenjeria de pat și la ce interval de timp ar trebui să facem acest lucru. Ce fac domnii singuri este îngrozitor!

Un studiu arată că americanii stau foarte prost la acest capitol. În medie, aceștia îşi spală lenjeria la fiecare 24 de zile. Studiul a scos la iveală detalii șocante, Se pare că, unii își schimbă așternuturile după o lună sau chiar mai mult.

Mai mult, un alt studiu realizat în Marea Britanie arată că doar 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni. 8% dintre cetăţeni spală lenjeria la 3 săptămâni, iar 10% o fac la o lună. În cazul bărbaților singuri, lucrurile sta și mai rău. Unii bărbaţi își schimbă aşternurile doar de 4 ori pe an, potrivit prevention.com.

Imagini pentru laundry bed

Indiferent dacă sunt sau nu îmbâcsite sau murdare, lenjeriile de pat duc la probleme de sănătate în timp, cum ar fi pielea iritată, acneea şi reacţiile alergice la acarienii de praf.

Mary Marlowe Leverette, expert în servicii de curăţătorie, a declarat că acestea pot trece în cearşafuri, iar pe termen lung pot cauza alergii, mâncărimi şi, în cazuri severe, chiar infecţii.

Este indicat ca lenjeria să fie spălată în fiecare săptămână. Lenjeriile albe se spală la 60 de grade pentru ca microbii și bacteriile să fie distruse.

Microbii de pe fața de pernă sau cearceaf pot afecta calitatea somnului și chiar plămânii.

Revista Presei