La ce te expui dacă mănânci zilnic cereale! Transformare șoc pentru corp și creier: Cum îți afectează memoria

cereale-300×199

Explicații extrem de importante și de neratat ale specialiștilor. Aceștia ne dezvăluie la ce ne expunem dacă mâncăm zilnic cereale. Este o transformare incredibilă a corpului și a creierului. Și memoria ne este afectată.

La ce ne expunem dacă mâncăm cereale

Un castron de cereale mâncat zilnic reprezintă o adevărată minune pentru sănătate. Are efecte miraculoase asupra memoriei.

Persoanele vârstnice sunt afectate cel mai mult de pierderea memoriei. Deși multe dintre corelații nu au fost încă determinate, dieta pare să fie cea mai bună modalitate de a tempera procesele degenerative. Un nou studiu ne arată că un bol de cereale ar putea fi medicamentul potrivit pentru memorie.

Cercetătorii de la Sydney University of Technology au dezvăluit utilitatea fructelor, legumelor și cerealelor în lupta continuă împotriva declinului asociat vârstei.

În analiza pe 139.000 de subiecți, publicată în Jurnalul Internațional de Sănătate Publică, a fost stabilită cu succes o asociere între grupurile de alimente, pierderea de memorie, bolile cardiace comorbide și diabetul (ambele tip 1 și 2).

„Intervenția dietetică în prevenirea și gestionarea bolilor cronice, luând în considerare faptul că populațiile mai în vârstă se confruntă adesea cu multiple afecțiuni cronice, este o adevărată provocare”, a explicat co-autorul studiului, Dr. Xiaoyue Xu, conform theladders.com.

„Pentru a obține cele mai bune rezultate pentru îmbătrânireasănătoasă a populației, sunt esențiale dovezi științifice care susțin o intervenție dietetică eficientă în prevenirea și gestionarea afecțiunilor cronice care apar simultan”, a mai spus autorul studiului.

Cercetătorii au căutat să distingă valoarea alimentare pentru persoanele deja înaintate în vârstă. Printre octogenari, consumul unui bol de cereale a prevenit apariția pierderii de memorie și a bolilor comorbe.

„Consum mare de fructe, legume și alimente bogate în proteine asociate cu șanse mai mici de pierdere a memoriei. Consumul mare de fructe și legume este asociat, de asemenea, cu șanse mai mici de boli cardiace comorbide.

Oamenii cu vârsta mai mare de 80 de ani cu un consum redus de cereale au avut cele mai mari șanse de pierdere a memoriei și boli cardiace comorbide decât oamenii din alte grupe de vârstă „, au explicat autorii în noua lucrare.

Studiile efectuate anterior au arătat cum consumul unui bol de cereale pe zi îmbunătățește performanța pe parcursul săptămânii și scade riscul deficitului de concentrare.

Revista Presei