Lamborghini închide fabrica din Italia datorită epidemiei de coronavirus

Producătorul italian de supercar-uri, Lamborghini, își va suspenda producția pentru aproximativ 2 săptămâni, compania mamă Volkswagen Group dorind să limiteze impactul provocat de epidemia de coronavirus ce s-a răspândit pe întreg globul.

Lamborghini își va închide temporar fabrica din Italia, ce a fost afectată sever de epidemie, până pe 25 martie, conform unui comunicat emis de companie joi. Toate mașinile brandului sunt construite la fabrica principală din zona periferiei orașului Bologna, din nordul Italiei.

„Această măsură reprezintă un act de responsabilitate socială, simțindu-ne foarte îngrijorați pentru oamenii noistri, având în vedere situația extraordinară în care na aflăm în acest moment”, conform directorului executiv al Lamborghini, Stefano Domenicali. „Vom continua să monitorizăm situația pentru a reacționa rapid și într-un mod corespunzător, în colaborare cu oamenii noștri, pentru a relua activitatea într-un mod energic, la momentul potrivit.”

Prin Ministrul italian Giuseppe Conte a afirmat miercuri că a fost emis un ordin prin care toate magazinele să fie închise, mai puțin alimentarele, farmaciile, și alte câteva tipuri de magazine, până pe 25 martie. Guvernul consideră că fabricile își pot continua activitatea, însă într-un mod „precaut”.

A doua cea mai mare piață pentru automobilele Lamborghini este China, țară din care provine virusul, iar cererea pentru vehicule a scăzut dramatic datorită epidemiei. Anul trecut, au fost livrate 770 de vehicule Lamborghini spre China – incluzând și Hong Kong, și Macau – fiind înregistrate 2374 de livrări spre SUA.

Loading...

Revista Presei