Laptele integral poate face ravagii în organisml! De ce trebuie să-l alegi pe cel degresat

pahar lapte

Avertisment extrem de dur și de luat în seamă al specialiștilor. Acest tip de lapte este extrem de dăunător asupra organismului. Renunță imediat la el. Te îmbătrânește.

Nu mai consuma lapte integral

Cercetătorii ne sfătuiesc să nu mai consumăm lapte integral. Ultimele studii spun că un consum regulat de lapte integral, cu un conţinut sporit de grăsimi, ne afectează foarte mult corpul.

Acesta duce la o diminuare a telomerilor, parte a ADN-ului uman și are un impact semnificativ asupra îmbătrânirii organismului. Un consum de lapte degresat complet sau parţial este asociat cu un proces de îmbătrânire mai lent la adulţi.

5.834 de subiecţi au participat la studiul profesorului Larry Tucker, de la Brigham Young University. Acesta a scos la iveală că oamenii care beau lapte degresat înregistrează o întârziere de câţiva ani a îmbătrânirii biologice, comparativ cu indivizii care consumă lapte integral.

Tucker a investigat relaţia dintre lungimea telomerilor şi frecvenţa consumului de lapte, dar şi legătura dintre dimensiunea acestora şi tipul de lapte consumat. Telomerii funcţionează precum un ceas biologic şi se află în strânsă legătură cu vârsta.

Potrivit studiului publicat în Oxidative Medicine and Cellular Longevity, consumul de lapte cu un conţinut ridicat de grăsimi contribuie la scurtarea telomerilor. Rezultatele cercetării au scos la iveală că fiecare procent de grăsime adăugat la tipul de lapte consumat se traduce prin mai mult de 4 ani adăugaţi la îmbătrânirea biologică.

„Laptele este, probabil, cel mai controversat aliment”, subliniază Tucker. „Dacă cineva m-ar ruga să fac o prezentare despre beneficiile laptelui, aş putea face o prezentare de o oră care te-ar da pe spate. Te-ai gândi, cu siguranţă, că ar trebui să bei mai mult lapte. Însă, dacă cineva mi-ar cere să fac opusul, aş putea ţine o prezentare despre numeroasele contraargumente. Rezultatele acestui studiu merită cu siguranţă cântărite bine. Poate e ceva acolo ce necesită ceva mai multă atenţie”, mai spune profesorul.

Și indivizii care nu consumă deloc lapte au telomeri mai scurţi decât adulţii care aleg să bea lapte degresat.

Revista Presei