Le ce ore este cel mai indicat să vă beți cafeaua pentru a vă fi benefică. Expertul Steven Miller vine cu explicații

cafea

Mulți dintre noi își încep dimineața cu o cafea simplă, cu zahăr, amară sau cu lapte. De cele mai multe ori, chiar pe stomacul gol. Însă specialiștii avertizează să nu mai faceți așa pentru că a-ți pute avea probleme cu stomacul apoi.

Expertul Steven Miller, de la Univesrsitatea de Medicina Militara a SUA, a cercetat și stabilit un orar zilnic după care ar trebuie ca fiecare dintre noi să ne bem cafeaua. Algoritmul se aplică în cazul unei persoane cu regim normal de viață. produce mai mult sau mai putin cortizol.

Așadar în cazul unui om cu viata ordonata si care respecta programul de somn, nivelurile maxime de cortizol apar intre orele 8-9 dimineata, intre orele 12-13, precum și între orele 17,30-18,30.

Intervalele permise

Dacă bem cafeaua între aceste intervale orare, ea va atinge pragul minim in ce priveste efectul euforic, în timp ce cafeaua bauta cu mult inainte de ora 8 dimineața, eventual inainte de ora 7, are efecte benefice, sub acest aspect. Dar atenție, nu o beți pe stomacul gol.

Vom simți efectele maxime ale cafelei dacă o vom consuma între orele 9,30-11,30 dimineata. De altfel, cam la aceste ore se delecteaza cu cafea functionarii din birouri, care au intuit probabil ca atunci e momentul potrivit, conform ziare.com.

Se demonstreaza a fi de asemenea eficienta cafeaua bauta dupa masa, in timpul siestei, la mjlocul intervalului dintre orele 13.00 si 17.30.

Revista Presei