Leacul minune în sezonul rece. Te protejază mai bine decât un medicament. Cum îl folosim corect

de: Ana Toma
27 oct. 2020
Leacul minune în sezonul rece. Te protejază mai bine decât un medicament. Cum îl folosim corect

Vine iarna, iar odată cu frigul și sensibilitatea noastră. Mulți dintre noi răcim, ne confruntăm cu astenie, iar coronavirusul crează și el o teamă în rândul populației. Lidia Fecioru prezintă leacul minune care ne salvează în această perioadă. 

Lidia Fecioru ne explică cum ne putem folosi de beneficiile cepei în perioadele reci. Ea consideră că acesta este un leac natural pentru multe afecțiuni specifice sezonului rece.

”Pentru că suntem în perioada rece și pentru că ni se înfundă nasul și ne mai dor urechile și ne mai lovim, ne învinețim, ne ardem, ni se mai face câte un panarițiu la degete, ceapa este panaceu universal pentru toate aceste lucruri.

Dacă ni se înfundă nasol, luăm două bucățele de ceapă și băgăm în nas”, a spus Lidia Fecioru, la Antena3.

Tratează și cele mai dureroase afecțiuni

Bionergoterapeutul a mai precizat că ceapa poate trata chiar otita, dar și durerile de măsea.

”Ceapa are o substanță foarte puternică. E foarte bună. Nu e nicio problemă. Dacă avem otită și ne doare o ureche sau avem o problemă cu o măsea și ne doare capul punem o bucățică de ceapă în ureche și o lăsăm toată noaptea. Sau o bucățică de cățel de usturoi.

Și cu ceapa e la fel. Știi că, dacă vrei să trezești pe unul din beție foarte repede, toci puțină ceapă și i-o pui lângă nas, să respire când doarme și se trezește imediat din beție”, a mai spus ea.

Vindecă vânătăile

Pe lângă beneficiile pe care le are asupra organismului, ceapa este soluția cea mai corectă atunci când ne confruntăm cu probleme externe.

”Dacă ne lovim și am făcut o vânătaie puternică sau un hematom puternic, tocăm ceapa sau o dăm prin mașina de tocat și o facem un fel de pastă, o punem pe un tifon și o punem pe lovitură. Așa scoatem vânătăile foarte repede.

Dacă facem panarițiu la deget, tot așa. Pastă de ceapă pe care o punem într-un tifon și îl legăm toată noaptea. Același tratament e bun și dacă ne-am opărit, dacă ne-am ars.

Imediat vindecă pielea. Are foarte mute întrebuințări. Ceaiul de ceapă, ceapă cu miere pentru tuse, ceapă tocată cu un pic de oțet pentru bronșită”, a mai povestit Lidia Fecioru.