Toggle Menu
  1. Home/
  2. Panoul de onoare/

Lecție de viață de la o bătrânică din Moldova, care a impresionat o țară întreagă! Gestul ei emoționant

O poveste care a devenit virală pe internet, după ce luni, 15 ianuarie, o bătrânică modestă și simpatică a fost fotografiată în timp ce-și dădea jos încălțările înainte de a intra în magazinul unei staţii PECO din Cahul, Republica Moldova. A fost inițiativa ei pentru că nu a dorit să facă mizerie pe jos, având noroi pe pantofi. Cei care au văzut-o au fost impresionaţi și au spus că bunicuța a oferit o adevărată lecție de viață și că este un model de bun simț rar întâlnit.

De teamă să nu facă mizerie în magazin, femeia şi-ar fi lăsat galoşii în faţa uşilor automate. În comentariile din postarea cu fotografiile respective, oamenii susţin că bătrâna nu ar fi fost obligată de un angajat al benzinăriei să se descalţe şi că pur şi simplu a făcut acest gest din prea mult bun-simţ.

Vezi și Dezastru pentru organism! Credeți că mâncați BRÂNZĂ românească? Iată ce au descoperit inspectorii APC

„Cineva râde, dar bătrânica dă semn de educaţie”, „Are educaţia care foarte mult le lipseşte oamenilor din ziua de azi”, „Respect, dar chiar nu era nevoie să se descalţe”, „Acest gest arată prezentului câtă educaţie şi respect au avut oamenii din trecut şi continuă să aibă. Bravo şi respect bătrânicăi”, „Sărmana de ea! Dar este de mare respect”, „Batranii sunt mult mai simţiţi fata de tinerii din ziua de azi!!! Respect!!! Asta inseamna educatie!”, Respect,mare respoect,ma plec in orce clipa in fata acestor oameni frumosi,simpli ,onesti.. Eu nu gasesc cuvinte sa i descriu pentruca ;Sunt parintii nostri!!!Ma inchin!!!”, „O lecţie de bun-simţ!”,au comentat mai mulţi internauţi, potrivit cancan.ro.

Vezi și Planuri mari pentru RCS & RDS! Cum vor fi afectați clienții din România

Advertisement

Alții au pensii de 9.000 de euro pe lună

România este țara paradoxurilor. În timp ce unii iau pensii atât de mici încât nu au bani nici pentru medicamente, alții efectiv înoată în bani și nu mai știu pe ce să-i arunce.

Este și cazul celui mai de lux pensionar din România. Numele lui este Gheorghe Balasoiu, un fost procuror de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti si comandant al Penitenciarului Colibasi.

Potrivit business.ro, Balasoiu s-a pensionat in 2005, pe vremea cand calculul pensiei de serviciu se facea potrivit unui algoritm simplu: 80 la suta din venitul brut realizat in ultima luna de activitate inainte de data pensionarii. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Asa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibasi sa aiba o pensie de peste 30.000 de lei, adică în jur de 5.000 de euro LUNAR.

Reglementari ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum si mariri aplicate au condus la pensia de azi: 40.963 de lei, adica peste 9000 de euro pe luna, conform stirilekanald.ro.

loading...

Valentin Păun/ Sursa foto: unimedia.info

Close
Apasă LIKE pentru a te ține la curent cu toate noutățile din justiție