Legea care a distrus România, la propriu. Orban: Este „un act normativ criminal”

27 nov. 2019
Legea care a distrus România, la propriu. Orban: Este

România a fost, pur și simplu, distrusă, de un act normativ care a ruinat sistemul de energie și cel bancar în doar câteva luni. Chiar premierul Ludovic Orban a catalogat acest act normativ drept „criminal”.

Guvernul va încerca să realizeze „corecţii la Ordonanţa 114, care este un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile de activitate,” a declarat Ludovic Orban.

Asumarea răspunderii, în Parlament

Preimierul a mai precizat că respectivele corecţii „sunt în lucru” şi există două variante. Una din variante, a detaliat Orban, este de a crea o majoritate astfel încât corecţiile să treacă pe cale parlamentară.

„Asta este soluţia care, din punctul meu de vedere, e cea mai bună”, a explicat prim-ministrul. În cazul în care nu se va conveni, va exista, „cel mai probabil, o angajare a răspunderii”, a adăugat Orban.

„Preferăm să stabilim împreună cu partenerii noştri care au votat învestirea Guvernului o formulă comună pe care să o sprijinim şi să o trecem prin Camera Deputaţilor”, a mai precizat Ludovic Orban.

Modificări până la „sfârşitul anului”

Referitor la eliminarea plafoanelor la preţurile pentru gaze şi energie electrică, Orban a vorbit despre o eventuală „perioadă de tranziţie de şase – nouă luni, maxim un an”.

Şeful Guvernului a completat că modificările la taxa bancară vor fi făcute „cât mai repede posibil”.

„Cât mai repede posibil. Acestea sunt incluse în Ordonanţa 114, iar obiectivul nostru este să modificăm Ordonanţa 114 până la sfârşitul anului”, a explicat premierul.