Legea care aruncă în aer România! Ce ne vor obliga să facem de acum armata și poliția! Nu avem voie să refuzăm

05 sept. 2019
Legea care aruncă în aer România! Ce ne vor obliga să facem de acum armata și poliția! Nu avem voie să refuzăm

Aceasta este legea care va provoca un scandal imens și va arunca în aer pur și simplu toată România. Armata și poliția sunt în prim plan. Vor avea voie să ne oblige să fim la dispoziția lor în orice moment.

La asta nu ne-am fi putut gândit vreodată. S-a votat o lege extrem de controversată. Poliția și armata ne pot scoate obligatoriu din casă. Este uluitor ce au decis parlamentarii.

Suntem la dispoziția armatei și poliției

Legea extrem de controversată a fost deja votată de către Camera Deputaților care este for decizional. Proiectul este unul extrem de dur care va declanșa un scandal imens. Persoanele apte de muncă și cu domiciliul în localități unde a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă vor putea fi chemate de armată și poliție pentru a lucra în interes public. Este obligatoriu.

Proiectul care a trecut deja de Camera Deputaților prevede schimbarea unor aspecte ce țin de situațiile de criză, respectiv stare de asediu sau de urgență. Cei care sunt apți de muncă vor fi chemați de militari și polițiști să dea o mănă de ajutor în folosul comunității. Și rezerviștii din armată vor fi chemați de către autorități.

“Instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, se subliniază în proiectul adoptat de Camera Deputaților și care va pleca, spre aprobare, la Președinție.

Autoritățile ne pot lua bunurile

Dar asta nu e tot. Odată declanșată starea de asediu, autoritățile vor putea rechiziționa diverse bunuri. Le pot lua de la populație pentru a le folosi în interesul public. Bunurile vor fi restituite sau se vor acorda despăgubiri, conform capital.ro.