Leguma care este cel mai puternic detoxifiant găsit în piață! Calmează tusea și alungă microbii! Cum trebuie consumată

ceapa verde

Există o singură legumă în piață care are o serie de proprietăți incredibile, prin care amintim doar calmarea tusei, alungarea microbilor și chiar reducerea glicemiei. Mai mult, are un gust incredibil și poate fi consumată atât crudă, cât și în mâncare. Nu puține sunt motivele pentru care ceapa verde este considerată cel mai puternic detoxifiant.

Ceapa verde, un ajutor de nădejde

Crudă sau gătită, în ciorbe sau tocăniţe, ceapa verde este considerat unul dintre cele mai putenice alimente atunci când vine vorba de întărirea imunităţii. Cura de ceapă verde are un efect diuretic, depurativ, antialergic, având capacitatea de a regla sistemul endocrin al organismului. Ceapa este un aliment foarte bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu şi este săracă în grăsimi saturate, sodiu şi colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scăpa de grăsimea în exces şi de colesterol şi în acelaşi timp vă ajută să aveţi o sănătate de fier. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.

Ceapa verde calmează tusea

Ceapa este şi un diuretic ce favorizează eliminarea sodiului din organism şi are şi proprietatea de a calma tusea şi de a desfunda căile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul că ceapa este un somnifer natural foarte bun, fără efecte secundare, care nu dă dependenţă. Ceapa este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toxinele din corp. Pentru a-şi păstra proprietăţile ceapa trebuie consumată în stare crudă.

Ceapa întărește sistemul imunitar

Specialiștii spun că ceapa conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism. De asemenea, consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol. Mai mult, este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine. Fiind bogată în vitamine şi minerale, tonifiantă şi gustoasă, ceapa verde creşte rezistenţa organismului la efort fizic şi intelectual.

 

Revista Presei