Leguma care îngrașă cel mai mult! Evitați să o consumați, mai ales dacă sunteți la dietă

24 mai 2020
Leguma care îngrașă cel mai mult! Evitați să o consumați, mai ales dacă sunteți la dietă

Ați acumulat kilograme în plus în perioada izolării și vreți să slăbiți? Ei bine, atunci este bine să urmați o dietă sănătoasă, recomandată de nutriționiști dau pur și simplu să reduceți porțiile de mâncare și să faceți mâncare. De asemenea este indicat să evitați alimentele care îngrașă. Leguma care se află pe locul 1 ca număr de calorii este cartoful.

„Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură.

Cartofii sunt benefici pentru organism, dar dacă vreţi să slăbiţi trebuie să îi consumaţi natur, fierţi în apă după ce i-aţi curăţat. Evitaţi însă cartofii dulci, atât de populari în ultima vreme. Au aproape dublul caloriilor celor normali. Porumbul are şi el 150 de calorii. Este sănătos şi multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca şi garnitură. În dietă trebuie însă evitat“, a explicat medicul nutriţionist Eva Iorţan pentru Adevărul.

Și fasolea îngrașă destul de mult

Toate legumele care conțin amidon îngrașă, dar nu numai. Și fasolea are multe calorii, în special cea uscată. „Fasolea are multe beneficii, dar are şi multe calorii. 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii deoarece pe lângă fasole se adaugă de obicei şi alte legume. Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită. De asemenea fasolea dă gaze şi de aceea trebuie consumată la prânz şi nu seara când digestia încetineşte“, a adăugat medicul.