Leguma care te apără de COVID-19. Poate ucide virusul. Cum acționează

legume

Nu avem încă un vacccin pentru a învinge coronavirusul, însă dacă alegem să consumăm această legumă, am putea avea soluția pentru a ne feri de o posibilă infectare. Aceasta are extrem de multe beneficii și are o substanță activă care acționează rapid. 

Ceapa roșie, una dintre cele mai îndrăgite legume consumate de români este extrem de bogată în quercitină, iar potrivit specialiștilor, acestă substanță ar putea ucide coronavirusul.

Puțini știu faptul că quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor, substanțe antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen.

Pe lângă asta, quercitina acționează la nivel celular și interferează cu procesele de transformare a celulelor sanatoase în celule canceroase, maligne. Ea acționează prin ”înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase.

De asemenea, cercetarile au scos la iveală faptul că quercitina contribuie la reducerea agregării plachetare, adică etapa prealabilă coagularii sangvine, evitând astfel un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Cum te apără de coronavirus 

Potrivit unui studiu realizat de Fundația spaniolă Hna și publicat în International Journal of Biological Macromolecules, quercitina, functionează ca un inhibitor specific al coronavirusului.

De fapt, substața prezintă o acțiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen.

“Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de locul activ al proteinei 3CLpro, împiedicându-l să-și îndeplinească corect funcția. Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale avute la dispoziție împotriva coronavirusului, însă niciunul nu este aprobat ca medicament”, afirmă Rizzuti, autorul părții computerizate a studiului.

Revista Presei