Leguma-medicament care ţine tusea de orice fel la distanţă! O găseşti în orice piaţă

22 mart. 2020
Leguma-medicament care ţine tusea de orice fel la distanţă! O găseşti în orice piaţă

Existăo legumă, pe care mulţi o numesc un aliment-medicament, care poate ţine tusea la distanţă. Mai mult, este un adevărat drenor hepatic şi un foarte bun antiscorbutic. Acestea sunt doar o serie din multiplele proprietăţi pe care această legumă, disponibilă în orice piaţă, le are. Află care sunt bolile pe care ridichea le ţine la respect.

Ridichea, alimentul-medicament care tratează tusea în mod eficient

Specialiştii spun că banala ridiche face parte din aşa numită grupă a alimentelor-medicament care reuşesc, prin proprietăţile sale, să ţină bolile la distanţă e boli ţin la distanţă. În cazul ridichilor, acestea sunt recunoscute pentru faptul că ajută în tratarea tusei, având de asemenea un efect antirahitic şi de drenare hepatică. Află în rândurile de mai jos motivele pentru care doctorii recomandă să o adăugăm zilnic în dieta noastră pentru a ne bucura de beneficiile sale.

Proprietăţile nebănuite ale ridichilor din piaţă

Nutriţioniştii recomandă să profităm de ridichile roşii disponibile în orice piaţă deoarece acestea au un aport important de vitamine, cum ar fi vitamina B, C şi P, alături de de minerale deosebit de importante pentru organism: iod, magneziu şi sulf. Mai mult, ridichile conţin rafanol, o substanţă sulfurată cu un puternic efect bactericid. Datorită compoziţiei sale, ridichea roşie are numeroase indicaţii în caz de: inapetenţă, scorbut (carenţa de vitamina C), rahitism, deemineralizare, litiază biliară, artrită, reumatism, afecţiuni pulmonare. Cu toate că rdichea roşie este o legumă de sezon, în supermarketuri există totuşi, pentru tot anul, ridichi negre şi albe, de asemenea sănătoase şi pline de beneficii.

Ridichea neagră, antialergică şi sedativă

Faţă de ridichea roşie, cea neagră conţine tocoferol (vitamina E) şi un puternic antioxidant, având proprietăţi colecistochinetice, adică favorizează golirea vezicii biliare, este un bun tonic respirator şi stimulent al celulelor hepatice. De asemenea, această legumă este antialergică şi este considerată un bun sedativ nervos. Sucul de ridiche neagră este bun în litiază. Astfel, dacă suferi de litiază biliară, trebuie să bei 20-50 g de suc de ridiche neagră în fiecare zi. De asemenea, siropul din acest aliment alungă tusea, fiind folosit cu încredere în tratamentul tusei de orice  tip.

Cum se prepară siroul de ridiche

Într-un vas de lut se aşază alternativ straturi de ridiche neagră şi zahăr. Lăsat peste noapte, a doua zi se va observa că s-a format un sirop. Acesta se administrează câte şase linguriţe pe zi, până ce tusea dispare. Siropul de ridiche neagră este de asemenea un excelent întăritor al sistemului imunitar.