Leguma minune cu efect antibacterian. Acționează ca un medicament. Toți nutriționiștii o recomandă

de:
24 aug. 2021
Leguma minune cu efect antibacterian. Acționează ca un medicament. Toți nutriționiștii o recomandă
Foto: Somi Jaiswal on Unsplash

Când vine vorba de legume și fructe, știm că ele nu trebuie să lipsească din dieta noastră, însă știm cu adevărat ce beneficii au și de care din ele avem nevoie pentru organismul nostru? Nutriționistul Patricia Rusu ne spune tot ceea ce trebuie să știm.

Patricia Rusu a făcut un top zece al legumelor vindecătoare. Sunt benefice pentru corp, dar și pentru minte ca să nu mai vorbim de faptul că unele acționează precum un medicament natural, având un efect antibacterian.

Leguma cu proprietăți antibacteriene și antifungice

Topul celor zece legume minune realizat de nutriționistul Patricia Rusu este deschis de germenii de floarea soarelui, care eliină toxinele din corp, previn bolile de inimă și reduc inflamația, stimulând de asemenea și sistemul imunitar.

Cea de a doua legumă pe care trebuie să o incluzi în dieta ta este ridichea, care are proprietăți antibacteriene, antifugice, diuretici și poate dizolva mucusul, dar și aciziții.

Sparanghelul ocupă locul trei. Ce beneficii are? Ei bine, conform nutriționistului menține nivelul zahărului din sânge, previne constipația, ajută digestia, antioxidant puternic, benefic pentru afecțiuni autoimune, boli de ficat, boli de inimă, cancer și diabet.

Germenii de salată ajută creierul

De varza Kale ai mai auzit? Dacă nu, atunci poate ar fi bine să o incluzi în meniul tău. Ea ocupă locul patru în topul legumelor vindecătoare și te protejează de bolile degenerative, este un antibiotic puternic, are proprietăți antivirale, este un bun antiinfalamator și stimulează sistemul imunitar.

Țelină Apio este un aliment alcalin, purifică fluxul sanguin, ajută la digestie, previne migrenele, relaxează nervii, reduce tensiunea arterială și elimină problemele pielii.

Germeni de salată sunt leguma de care ai nevoie pentru un creier sănătos. Ajută tulburările cognitive, este un bun antiinflamator, ajută probelemele de vedere, și previne căderea părului.

Castraveții sunt un aliment alcalinizant, hidratează, sunt remediu pentru constipație, diuretic natural, dar și un bun antiinflamator.

Fenicul în schimb ajută congestia sinusală, bronșită, colici renali, anemia, hipertensiunea, constipația, balonarea, diareea, sindromul intestinului iritabil, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, reglează menstruașia prin reglarea hormonilor, arată nutriționistul.

Topul este încheiat de varză, care este un antioxidant puternic, antiinflamator, și care stimulează sistemul imunitar și reduce inflamația cronică.