Leguma minune pentru fumători și iubitorii de fast-food: Repară efectele negative ale acestor vicii. Iată cum trebuie consumată

30 oct. 2020
Leguma minune pentru fumători și iubitorii de fast-food: Repară efectele negative ale acestor vicii. Iată cum trebuie consumată
Photo by Dan Gold on Unsplash

Tutunul și produsele de tip fast-food sunt adevărate otrăvuri pe care le acceptăm cu bună știință în organismul nostru. Pe termen lung, aceste tipuri de produse generează efecte negative devastatoare, astfel încât, ar fi bine să renunțăm cât mai rapid la acestea.

Totuși, există în natură alimente care au puterea de a contracara într-o anumită măsură efectele negative ale fumatului și ale produselor de tipfast-food.

Astăzi, vorbim despre efectele incredibile ale leușteanului și, de asemenea, aflăm care este cea mai bună metodă pentru consumarea acestuia.

Leușteanul este extrem de bogat în clorofilă şi alte principii active, care au o imensă capacitate de a absorbi toxinele din corp.

Atunci când este consumat sistematic ca aliment, leușteanul este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor. Principiile active pe care le conține au o puternică acțiune terapeutică asupra:

  • aparatului respirator;
  • aparatului reno-urinar;
  • sistemului endocrin și a celui imunitar.

Administrate sub formă de suc, frunzele de leuștean elimină mare parte din toxinele și deșeurile de metabolism din sânge și țesuturi.

„Clorofila din sucul din leuștean ajută la eliminarea unor metale grele din organism, cum ar fi mercurul, plumbul, cadmiul. Prin urmare, bolile alergice se ameliorează sau dispar, pielea îşi recapătă pigmentaţia normală, iar ficatul îngrăşat îşi recapătă morfologia normală. Totodată, cura cu suc de leuştean are efecte spectaculoase asupra gutei, deoarece mobilizează prompt excesul de acid uric din articulaţii şi alte ţesuturi, stimulând apoi eliminarea acestuia pe cale renală. Sucul de leuştean inactivează radicalii liberi, împiedicțnd acţiunea nefastă a unor substanţe nocive, precum cele din pesticide, detergenţi, unele produse cosmetice,” notează topremediinaturiste.ro.

Cura cu leuștean pentru curățarea organismului

Această cură este indicată mai ales fumătorilor, consumatorilor de carne și de produse fast-food.

„Se mixează o mână de frunze proaspete, la care s-au adăugat 100 ml de apă, după care se lasă jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează;

Sucul astfel obținut se consumă imediat sau se păstrează la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul proaspăt din frunze de leuştean este un remediu puternic, însă care ridică probleme de digestie. În aceste cazuri, nu se administrează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov. Pentru a elimina toxinele şi deşeurile de metabolism din sânge şi ţesuturi, se ţine o cură de minimum 2 săptămâni cu suc de leuştean,” adaugă topremediinaturiste.ro.