Leguma preferată de bunicii noștri care te ajută să slăbești: Îți mănâncă zahărul din organism. Folosește-o și tu mai des în dietă

legume (2)
Photo by Dan Gold on Unsplash

Vorbim astăzi despre o legumă utilizată foarte des în dieta de zi cu zi a bunicilor noștri. Din păcate, în prezent, aceasta nu mai e folosită la fel de mult, motiv pentru care ne-am gândit să scriem despre multele beneficii ale acesteia, pentru a o promova și a ajunse să fie consumată mai des.

Fasolea, căci despre ea este vorba, este o sursă naturală de fibre și proteine. Aceasta este de asemenea foarte bogată în fier. Nu în ultimul rând, pentru că are foarte puține grăsimi și colesterol deloc, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor.

Leguma preferată de bunicii noștri care te ajută să slăbești: Îți mănâncă zahărul din organism

„Această legumă este recomandată diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Călăraşi, citat de Adevarul.ro.

Un alt atribut important al fasolei este acela de „mâncător de zahăr”: Este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.

„Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Magneziul are mai multe scopuri în organism: susţine funcţiile musculare şi nervoase, menţine sistemul imunitar, se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale şi ajută la metabolizarea energiei.

Fierul este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi promovează dezvoltarea celulelor,” notează Adevarul.ro.

Revista Presei