Legumele minune: Cu cât mănânci o cantitate mai mare, cu atât slăbești mai mult. Studiul care a șocat nutriționiștii

legume (2)
Photo by Dan Gold on Unsplash

Consumul de legume este esențial pentru sănătate, însă astăzi vorm vorbi despre acele legume care nu doar că sunt sănătoase, dar ne și ajută să slăbim și nu oricum: Cu cât mâncăm o cantitate mai mare, cu atât slăbim mai mult. 

Există legume care nu sunt deloc indicate celor care vor să slăbească, precum cartoful, porumbul zuchinni sau mazărea.

Dintre toate acestea, cartoful pare să fie cel mai rău.

„Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură.”, a explicat medicul nutriţionist Eva Iorţan.

Legumele minune: Cu cât mănânci o cantitate mai mare, cu atât slăbești mai mult. Studiul care a șocat nutriționiștii

Un studiu extrem de amplu, întins pe parcursul a patru ani, a relevat că cei care au adăugat în meniu o porție în plus din legume precum cartof, porumb, mazăre sau zuchinni, au ajuns să se îngrașe un kilogram și jumătate în plus, pe parcursul unui an.

Există însă și reversul medaliei, adică legume pe care cu cât le consumau în cantități mai mari, slăbeau mai mult.

Astfel, sparanghelul, spanacul, broccoli, varza și castraveții pot fi considerate adevărate legume minune în lupta contra kilogramelor în plus. Participanții la studiu au reușit să slăbească un kilogram în plus pe an, atunci când au adăugat porții în plus din aceste legume.

Așadar, dacă vă doriți să scăpați de kilogramele în plus, nu este de ajuns să fiți atenți la câtă carne sau câte dulciuri consumați. Ar fi bine să vă alegeți cu atenție și legumele pe care doriți să vi le adăugați în meniu. Lăsați deoparte legumele cu amidon precum cartoful, porumbul, mazărea și dovleacul și optați în schimb pentru spanac, broccoli, sparanghel, varză sau castraveți.

Revista Presei