Liderii PNL care-l vor jos pe Ludovic Orban! Intervenția forțată a lui Klaus Iohannis! Ce s-a decis la Vila Lac (SURSE)

iohannis-3

Marți seara, Carmen Iohannis l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la Vila Lac, unde a avut loc o întâlnire cu mai mulți lideri din PNL. Întâlnirea a fost bizată și îndelung comentată de analiști și jurnaliști, însă necesară în contextul în care în PNL a izbucnit un război în toată regula.

Practic PNL face opoziție PNL în aceste momente, în timp ce PSD stă la cutie și crește pe acest fond al scandalului. Klaus Iohannis a sesizat momentul și a considerat oprtun să intervină. Jurnalista Cora Muntean, cu multă experiență în domeniul politic, a relatat ceea ce a aflat pe surse, că s-ar fi discutat în spatele ușilor închise.

Aceasta susțin că PNL este împărțit practic în două grupări, cea în jurul lui Rareș Bogdan și cealaltă care-l susține pe Ludovic Orban. Președintele a încercat să medieze conflictul și le-a recomandat liberalilor să se concentreze pe alegerile care urmează.

Ce i se reproșează lui Ludovic Orban

„Au vorbit 15 persoane, însă cei mai vocali, care au reușit să-și și impună punctul de vedere, au fost cei proveniți din PD, care au făcut zid în jurul lui Rareș Bogdan și i-au dat dreptate că i-a criticat pe unii din partid, care se gândesc doar la foloase. De partea lui Rareș Bogdan sunt și Florin Roman, Dan Motreanu, Robert Sighiartău.

Lui Ludovic Orban i se reproșează că nu mai ține cont de partid atunci când ia decizii mai ales în privința numirilor. S-a remarcat că vocile liderilor PNL nu se aud din cauza consilierilor lui Ludovic Orban, care au devenit mai importanți decît cei din conducerea partidului.
Mulți vorbitori au cerut o urgentare a măsurilor de reluare a vieții normale, invocând creșterea nervozității populare, pentru că România e în urma țărilor europene în materie de relaxare.

O discuție foartă importantă s-a axat pe câștigarea alegerilor la Primăria Capitalei. Discuția a fost lansată de Rareș Bogdan. Au fost lideri care au cerut să se renunțe la Nicușor Dan. S-a spus că, în această perioadă, „a stat la cutie” și i-a dat posibilitatea Gabrielei Firea să culeagă toți laurii. Unii s-au declarat, din nou, contrariați că PNL nu are un candidat propriu. Nu s-a luat nici o decizie, deoarece Ludovic Orban îl susține pe Nicușor Dan pentru a-l contracara pe Rareș Bogdan.
Așa se explică faptul că apropiații lui Ludovic Orban au început, dintr-o dată, să-l promoveze, pe rețelele de socializare, pe Nicușor Dan.

S-au adus și reproșuri legate de lipsa de comunicare a miniștrilor. Cu excepția lui Marcel Vela, ceilalți au avut prea puține ieșiri în spațiul public.

Uni vorbitori au propus ca alegerile parlamentare, ținute la termen, să fie înaintea celor locale, amânate pentru martie 2020. Liberalii sunt îngrijorați că primarii în funcție (mulți PSD-iști ) au crescut în sondaje pe perioada Pandemiei”, a scris Cora Muntean pe cristoiublog.ro.

Articolul integral AICI

Revista Presei