Lista bolilor grave pe care le poate provoca stresul. Puțini știu aceste informații nou apărute. Specialiștii trag semnalul de alarmă

stres

Stresul este o parte din viața unui om și toți s-au obișnuit să se confrunte cu el. La muncă suntem stresați de multe probleme cu șeful sau colegii, iar în familie putem fi tulburați de diferite neînțelegeri. În așa mod, organismul nostru este influențat de stres și acesta este cauza multor boli care pot apărea pe parcursul vieții.

Medicii spun că stresul este o reacție normală a organismului în situațiile în care ne confruntăm cu diferite obstacole. Dar, excesul de stres în viața noastră, care se repetă zi de zi poate duce la diferite îmbolnăviri psihice sau fizice. Specialiștii exclamă că suntem supuși la mai multe boli din cauza acestor tulburări.

Spre exemplu, ne putem confrunta cu oboseala cronică, depresie, boli cardiovasculare și neuronale, afecțiuni digestive și degenerative. Mai mult, ne putem lovi și de boli mai periculoase, precum demență sau Alzheimer.

Părerea specialiștilor despre stres

Cercetătorii au analizat mai multe cazuri și au ajuns la concluzia că oamenii care se întâlnesc frecvent cu stresul în viața de zi cu zi, pot suferi de dureri articulare, de spate și menstruale. Lista bolilor care pot fi provocare de stres poate continua la infinit, deoarece tulburările emoționale cauzate de stres poate fi baza multor afecțiuni periculoase și care foarte greu se tratează.

Doctorul Cornel Brotac este un specialist bun în Recuperare, Medicină Fizică, Alternativă, Regenerativă și Antiaging. Acest doctor mărturisește că trebuie să avem un echilibru stabil între minte și corp, întrucât este esențial pentru sănătatea întregului organism.

”Răspunsul organismului la stres este o reacție fiziologică survenită în momentele în care simțim ca nu mai putem deține controlul asupra stărilor noastre. De aceea, odată ce nu avem un echilibru între minte și corp, niciodată nu vom putea depăși momentele stresante din viețile noastre.”

Prin urmare, este extrem de important să ne relaxăm și să ne odihnim de la toate problemele care apar pe parcurs. Cercetătorii recomand să ne relaxăm și să ne adunăm toate gândurile pe care le avem în creier. Trebuie să subestimam daunele pe care le aduce stresul în corpul nostru. Singura cale de a diminua efectele stresului asupra organismului, este să facem câte o pauză de câteva minte în timp ce lucrăm, să ne alimentăm corect și să petrecem mai mult timp liber în sânul naturii.

Revista Presei