Liviu Dragnea, la pământ! Decizia judecătorilor vizează direct familia sa

03 mart. 2020
Liviu Dragnea, la pământ! Decizia judecătorilor vizează direct familia sa

O nouă decizie importantă a judecătorilor care vizează familia lui Liviu Dragnea, aflat în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost dată luni de Tribunalul Teleorman. Aceasta afectează direct planurile unei afaceri importante din sânul familiei fostului lider PSD. 

Ferma Salcia S.A, în vizorul judecătorilor

Fermă de porci a lui Dragnea, Ferma Salcia S.A., fostă ROMCIP S.A., a intrat luni, 2 martie, în procedură generală de insolvenţă. Decizia judecătorilor a fost dată în acest punct în urma cererilor depuse de două firme creditoare: Schweinemast Brader GMBH din Germania şi Tel Drum S.A. din Alexandria, societate aflată sub incidenţa Legii 85/2014 din 29 ianuarie 2018, conform ultimelor informații în cazul acestei insolvențe.

Astfel, compania EUROSMART SRL a fost numit administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul Teleorman, care a mai stabilit data de 16 aprilie 2020 drept termen limită pentru înscrierea la masa credală, urmând ca prima Adunare a Creditorilor să se întrunească pe 11 mai 2020, ora 10:00, la sediul debitoarei. Germanii de la Schweinemast au cerut încă din primăvara lui 2019 insolvenţa Fermei Salcia. Următorul termen de judecată în Dosarul de insolvenţă nr.767/87/2019, al debitoarei Ferma Salcia S.A., este programat pe 22 iunie 2020, conform supervizor.ro.

Ştefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, nu mai este în acte acţionar la această fermă, capitalul social din perzent, care se ridică la 819.000 lei, este deţinut de către Ilie-Liviu Dragne (98,9%) şi Gabriel Tianu (1,1%). Compania Schweinemast Brader GMBH a vândut porci fermei controlate în trecut de Dragnea, însă Ferma Salcia nu a mai putut plăti animalele, dând vina pe problemele cauzate de pesta porcină africană. Firma din Germania încearcă de un an de zile să-şi primească datoria şi a cerut primăvara lui 2019 insolvenţa Fermei Salcia.