Liviu Dragnea, probleme mari în închisoare. Irina Tănase, în lacrimi

04 iul. 2020
Liviu Dragnea, probleme mari în închisoare. Irina Tănase, în lacrimi

După peste 300 de zile de închisoare, Liviu Dragnea a avut o primă apariție publică, după interviul dat pe Skype fostei sale colaboratoare, Anca Alexandrescu. 

În interviul dat, Dragnea nu s-a ferit să critice actuala conducere a PSD, afirmând că partidul nu mai reprezintă, în momentul de față, o forță politică. De asemenea, acesta a ținut să-i atace dur pe câțiva dintre foștii săi colaboratori, Viorica Dăncilă, Paul Stănescu sau Vasile Dîncu.

Însă, problemele s-au ținut scai de Liviu Dragnea, după interviul acordat de acesta. Administrația Penitenciarelor s-a sesizat și a dispus un control amănunțit la Penitenciarul Rahova, afirmând ulterior că fostul președinte al social-democraților nu a avut aprobare pentru oferirea interviului.

Irina Tănase a izbucnit în lacrimi

Dragnea a fost astfel penalizat, fiindu-i retras dreptul la muncă în penitenciar. „Astfel că nu i se mai pot reduce zilele de detenție. Mai mult, ieri acesta a fost dus la DNA, unde a fost învinuit, oficial, în dosarul Tel Drum, pentru mai multe capete de acuzare: constituirea de grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine, dar și de instigare la infracțiunea de prezentare cu rea credință de documente false, pentru obținerea, pe nedrept, a unor fonduri europene.

Dragnea a mai primit și o altă lovitură: el nu mai are voie la zile de permisie, iar surse din PSD au dezvăluit că iubita Irina Tănase a primit vestea ca o mare lovitură și că chiar ar fi început să plângă. Motivul? Potrivit legii, atunci când ești condamnat pentru o faptă, dar și cercetat penal în alte dosare, nu mai ai voie să ieși din închisoare în baza unei permisii, pe motiv că inculpatuș ar putea intra în contact cu persoanele implicate în dosarul în care este cercetat. Astfel, ultima permisie a lui Dragnea a fost în noiembrie 2019, pentru 24 de ore,” menționează Impact.ro.