Toggle Menu
  1. Home/
  2. ANALIZE – Drept la țintă!/

Liviu Dragnea s-a decis: pe cine vrea președinte executiv al PSD în locul lui Bădălău

Liviu Dragnea a surprins pe toată lumea când a anunțat că va convoca un congres extraordinar pe 10 martie. Asta pentru a i se reconfirma poziția de lider în partid, dar și pentru a se alege o conducere proaspătă în partid. Una dintre persoanele de pe lista neagră este actualul președinte executiv al PSD, Nicolae Bădălău, liderul de la Giurgiu.

Acesta a întors, însă armele împotriva președintelui PSD și l-a susținut pe Mihai Tudose, care ar fi trebui să preia conducerea partidului. Așa că Dragnea a decis să-l schimbe. Ca primă opțiune a fost Claudiu Manda, actualul președinte al Comisiei SRI. Doar că prezența lui George Maior în ecuație a schimbat lucrurile. Și Gabriela Firea ar fi o opțiune pe care Dragnea ar analiza-o, însă se teme ca actualul primar general al Capitalei ar câștiga prea multă putere.

În timp ce Liviu Dragnea poza în luptător de primă linie împotriva ”statului paralel”, George Maior a dezvăluit faptul că liderul PSD participa la chermezele Sistemului, organizate în vilele conspirative ale SRI. Acesta este doar episodul care a umplut paharul, ne-au precizat surse din conducerea PSD. Liviu Dragnea avea planuri mari pentru Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI, dar o serie de ”greșeli” ale acestuia au schimbat apele în PSD, spun și cei de la stiripesurse.ro.

Primul moment în care Dragnea s-a arătat nemulțumit de Claudiu Manda a fost chiar la momentul convocării lui George Maior la Comisia SRI. Dragnea și-a arătat public nemulțumirea față de faptul că Manda s-a întâlnit înainte cu George Maior. „Întrebați-l pe el. Nu vreau să-i dau sfaturi. Eu nu aș fi făcut așa. Cine vrea să vină la comisie, adică e practic obligat să vină, să vină să vorbească în plenul comisiei, fără întâlniri ajutătoare”, a declarat Dragnea.

Advertisement

Vezi și EXCLUSIV! Fotografii uimitoare cu iubitul Liei Olguța Vasilescu! Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI, așa cum nu vi-l puteți imagina

La Comisia SRI, George Maior, care a făcut carieră politică în PSD și știe care sunt jocurile în acest partid i-a stricat jocurile lui Dragnea și l-a decospirat drept unul dintre participanții la chermezele din vilele conspirative ale SRI. Ulterior, Claudiu Manda a transmis totul public, lucru care l-a enervat din nou pe Liviu Dragnea. Liderul PSD nu a infirmat dezvăluirile lui Maior, însă a precizat că fostul șef al SRI a ascuns foarte multe lucruri. ”Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din păcate, şi cred că n-a făcut bine”, a spus Dragnea.

Vezi și Dezvăluiri absolut șocante despre H&M și C&A! Cum se fabrică hainele puse în vânzare

În plan politic, Liviu Dragnea ar fi vrut să-l ridice pe Claudiu Manda în funcția de președinte executiv al PSD, pentru că Niculae Bădălău a ieșit din grațiile liderului PSD. Pentru Dragnea, ridicarea lui Manda în această poziție constituia o garanție că își păstrează influența în zona de sud a țării, în județul Dolj, asta după ce a pierdut sprijinul la Dâmbovița și Giurgiu.

Episoadele cu George Maior i-au fost fatale lui Manda, care a ieșit din cărți pentru funcția de președinte executiv, conform surselor noastre. Acesta va candida pentru funcția de vicepreședinte PSD, o funcție din care influența este mult sub cea de președinte executiv. Odată cu ieșirea lui Claudiu Manda din joc, Liviu Dragnea s-a reorientat, iar în acest moment, favorit pentru funcția de președinte executiv este Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD și ministru al Apărării.

Jocurile de putere din interiorul PSD sunt într-o continuă evoluție și o parte dintre acestea vor fi tranșate la Comitetul Executiv, în timp ce deciziile majore vor fi adoptate în Congresul Extraordinar din 10 martie.

Valentin Păun/ Sursa foto: b1.ro

Close
Apasă LIKE pentru a te ține la curent cu toate noutățile din justiție