Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Liviu Dragnea susţine că a fost ţinta unei tentative de asasinat. ”Au venit patru străini în România ca sa ma o omoare”

  1. Home/
  2. Politică/

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că în aprilie 2017 era să fie ucis, la comanda unui “domn foarte celebru în lume”.

Liviu Dragnea a declarat marţi seară că a fost ţinta unei tentative de asasinat. „Iohannis vrea să-şi elimine potenţialii contracandidaţi. Eu am câştigat alegerile în 2016, deci ţinta e pe mine, pentru că eu conduc partidul. Vom adopta anul acesta noua lege a pensiilor care va schimba în bine milioane de pensii. Atunci Iohannis zice aşa: omul acesta ori trebuie omorât, fizic, ori băgat la puşcărie”, a spus liderul PSD, care ulterior a dat detalii despre această tentativă de eliminare a sa.

Dragnea a spus ca a existat „o tentativă în aprilie anul trecut”. „Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace. Am scăpat”, a declarat liderul PSD, care a spus că nu vrea să dea mai multe detalii.

Întrebat dacă există un dosar privind această tentativă de asasinat, el a spus că România este „un stat parţial mafiot” şi că prezumptivii asasini ar fi fost plătiţi de „un domn foarte celebru în lume”.

Întrebat dacă se gândeşte la George Soros, Dragnea a răspuns „eu nu mă gândesc la el, el se gândeşte la mine”.

Dragnea vrea suspendarea lui Iohannis. ”Să vedem dacă Tariceanu îşi menţine opinia”

iderul PSD a spus explicat marţi seară că vrea suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că mai aşteaptă opinia aliaţilor săi din ALDE.

Discutând despre protestul din 10 august şi urmările acestuia, liderul PSD a declarat „Dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm pur şi simplu. Eu aş vrea sa îl suspendăm. Să vedem dacă domnul Tariceanu îşi menţine opinia.”

Întrebat dacă există un conflict între el şi şeful Senatului, Dragnea a spus că s-au întâlnit recent, au băut o bere împreună şi că „nu a simţit” nicio intenţie de a rupe coaliţia.

Dragnea nu a precizat ce motiv va invoca pentru suspendarea pentru suspendarea preşedintelui, dar a criticat mesajul transmis de şeful statului după intervenţia jandarmilor din 10 august. „Nimeni nu e de acord cu violenţele, în afară de Iohannis. Jandarmii erau loviţi şi Iohannis le spunea «lăsaţi-vă loviţi»”, a spus liderul PSD. „Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook este iresponsabil”.
În schimb, Dragnea a respins „categoric” scenariile conform cărora Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită. „Trebuie să rămână până în 2020, să îşi ducă la capăt mandatul. Este un premier foarte bun”, a mai spus liderul PSD, care s-a declarat foarte mulţumit de activitatea premierului. A menţionat însă că va exista o evaluare a unor miniştri la CEX-ul de la sfârşitul lunii august.

„Acest Guvern nu va pleca că aşa vrea Iohannis”, a mai spus Dragnea.

Televiziunea germană, reportaj despre Dragnea și proteste: ”Românii nu mai suportă în tăcere”

Televiziunea germană Das Erste a difuzat un reportaj despre Liviu Dragnea și scandalurile de corupție în care este implicat, plecând de la protestele din București.

”Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cererea principală: Demisia. Demisia, hoților” așa încep nemții reportajul în care vorbesc pe larg și despre protestele de la București.

”În centrul criticilor este el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului. Acasă, la ţară, se pare că este preocupat să își umple buzunarele.”

Jurnaliştii germani s-au deplasat în judeţul Teleorman şi au vizitat Insula Belina. ”Bine păzită, Insula Belina se întinde pe o suprafață de 347 hectare. Aparținea statului. Acum de ea răspunde controversata firma de construcții Tel Drum. Ar fi închiriat insulă pentru 1.500 euro pe lună. El (n.r. Liviu Dragnea) ar fi făcut posibil acest proiect dubios. Cel mai puternic politician al României, Liviu Dragnea, șeful Partidului Social-Democrat, aflat la putere, și șeful Parlamentului.” comentează nemții.

Jurnaliștii au filmat și proprietatea lui Dragnea. ”În această construcție fastuoasă, construită de firma suspectată de corupție, Tel Drum, lui Liviu Dragnea îi place să își arate bogăția, în timp ce vecinii săi din Alexandria trăiesc în sărăcie lucie, cu mai puțin de 50 de euro pe lună.”

”România este a doua cea mai săracă țara din UE; instituțiile trenează, neglijența, corupția sunt la ordinea zilei. Speranță au adus anii trecuți aceste imagini. Tot mai mulți politicieni suspectați de corupție sunt aduși aici, chiar și cei mai puternici. Datorită procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, lăudată în Europa și de Comisia Europeană… O altă speranță este societatea civilă. De aproape doi ani, mii de oameni ies regulat pe stradă împotriva lui Dragnea și a întregului guvern. În urmă cu câteva săptămâni au fost adoptate legi care ar putea avantaja politicienii corupți și condamnații ca Liviu Dragnea. Apoi lupta anticorupție a mai primit o lovitură. Kovesi a fost revocată la dorința guvernului. În jur de 100.000 de oameni nu vor să tolereze asta. Este 10 august. Deodată protestul paşnic este oprit cu salve de gaz lacrimogen din parte forţelor speciale ale Jandarmeriei. Este una dintre cele mai brutale intervenţii ale forţelor de oridine de la Revoluţia din 1989 încoace.”

„Acum, guvernul încearcă să dea protestului imaginea unei încercări de lovitură de stat” încheie jurnaliștii germani.

Andru