Lovitură cruntă pentru Antene! Producția de top pe care nu mai au voie să o difuzeze. Instanța de judecată le-a interzis

18 ian. 2020
Lovitură cruntă pentru Antene! Producția de top pe care nu mai au voie să o difuzeze. Instanța de judecată le-a interzis

Pe 15 ianuarie, Antena Grup a primit o veste cum nu se poate mai proastă. Una dintre producțiile lor de top trebuie să fie scoasă urgent de pe post și din toate platformele, unde era difuzată. Este vorba despre serialul Fructul Oprit. Decizia instanței este o premieră în România.

Două scenariste din Turcia au dat în judecată trustul pentru că ar fi copiat practic ideile lor și le-au pus în scenă în producția românească Fructul Oprit. Curtea de Apel a decis că Aycan Ece Yoren și Melek Gencoglu au dreptate și obligat Antena Group să retragă de la difuzare serialul, inclusiv de pe Antena Play, și să înceteze să exploateze această producție.

Apelul le-a adus câștig de cauză

Cele două turcoaice au lucrat împreună, în 2008, la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu’” („Iubire ascunsă”), inspirată din aceeași carte după care s-a făcut și serialul „Fructul oprit”. Ele au deschis acțiunea împotriva Antenelor, pe 30 ianuarie, la Tribunalul București sub forma unei ordonanțe președințiale care avea ca materie „Proprietatea intelectuală”.

În primă instanță, cele două au pierdut, însă au atacat decizia Tribunalului București la Curtea de Apel, iar instanța a admis apelul scenaristelor. Serialul Fructul a fost oprit deja și nu se mai poate vedea pe Antena Play. Decizia este definitivă.