Lovitură cruntă pentru Dan Diaconescu! A ajuns pe străzi: Decizia care l-a distrus

27 feb. 2020
Lovitură cruntă pentru Dan Diaconescu! A ajuns pe străzi: Decizia care l-a distrus

Dan Diaconescu primește lovitura vieții. Nu a fost de ajuns că a ajuns la pușcărie după un proces în care a fost găsit vinovat de șantaj. Acum, fostul patron de televiziune a ajuns pe străzi. Ultima decizie a judecătorilor l-a distrus pur și simplu.

Dan Diaconescu e distrus

Dan Diaconescu e distrus. Fostul patron al televiziunilor OTV și DDTV a ajuns pe străzi. O cunoscută afaceristă a câștigat un proces extrem de important împotriva acestuia.

Este vorba despre Liora Z., o afaceristă care deţine un centru de fitness. Aceasta a reușit să obţină în instanţă executarea silită a lui Dan Diaconescu şi a lui Florin Floştoiu, partenerul de afaceri al omului de televiziune.

Totul s-a întâmplat prin intermediul unui executor judecătoresc.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în baza titlului executoriu act de adjudecare din data de 01.11.2019. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu”, au decis magistraţii, conform spynews.ro.

Cum s-a ajuns într-o asemenea situație? Floştoiu este cel care a cumpărat, în urmă cu şapte ani, mai multe imobile de la Dan Diaconescu, în perioada în care una dintre cele mai puternice bănci din România declanşase procedurile de executare silită a lui Diaconescu. Banca avea de recuperat 5,6 milioane euro.

Dan Diaconescu, la pușcărie

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

„Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”, a spus Dan Diaconescu, după ce a fost scos, cu cătuşe la mâini, din locuinţa sa din cartierul Primăverii. Din pedeapsa de cinci ani şi şase luni a executat mai puţin de trei ani, fiind eliberat condiţionat în noiembrie 2017.