Lovitură cumplită pentru Bill Gates! Anunțul venit în plină epidemie

21 apr. 2020
Lovitură cumplită pentru Bill Gates! Anunțul venit în plină epidemie

Cunoscut pentru acțiunile sale caritabile, dar și pentru implicarea sa în gestionarea crizei mondiale prin care trecem, Bill Gates este o figură controversată, cu atât mai mult cu cât ar fi anunțat în urmă cu ani de zile că omenirea va trece printr-o pandemie. 

Acum, Bill Gates a încasat o lovitură dură din cauza crizei financiare acute prin care trec companiile, la nivel mondial.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Bill Gates a pierdut în doar câteva luni, nu mai puțin de 10% din averea sa, pe fondul problemelor economice care s-au agravat din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, Bill Gates a pierdut de la începutul anului până acum aproape 10 miliarde de dolari, averea sa fiind situată în acest moment la 104 miliarde de dolari, fiind pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni de pe Planetă, după fondatorul Amazon.

Fundaţia lui bill Gates a anunţat, de curând, o contribuţie de 150 de milioane de dolari pentru finanţarea dezvoltării diagnosticării, tratării şi vaccinării, precum şi întăririi sistemelor de sănătate în Africa subsahariană, sudul Asiei, Haiti şi Yemen, unde epidemia ar putea face ravagii, a informat Suzman.

Această donaţie se adaugă celei de 100 de milioane de dolari, acordată la începutul lunii februarie.

Fundaţia umanitară patronată de Bill şi Melinda Gates este al doilea cel mai mare contribuabil în termeni absoluţi după SUA, şi cel mai mare donator privat, la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).