Lovitură de teatru! Horia Tecău șochează toți iubitorii de tenis! Motivul pentru care nu va mai juca din 2021 cu celebrul Jean Julien Rojer

20 nov. 2020
Lovitură de teatru! Horia Tecău șochează toți iubitorii de tenis! Motivul pentru care nu va mai juca din 2021 cu celebrul Jean Julien Rojer

Moment trist pentru iubitorii tenisului. Cel mai bun jucător de tenis al momentului din România, Horia Tecău a anunțat că începând cu anul 2021 nu va mai juca împreună cu Jean-Julien Rojer, olandezul cu care a obținul cele mai mari peformanțe în carieră și cu care părea că se înțelege perfect.

Rojer va face pereche cu brazilianul Marcelo Melo, fost lider mondial în anul 2015, dar despre Horia Tecău nu se știe nimic din acest punct de vedere. El doar a a confirmat despărțirea prin intermediul reprezentantului său de presă, fără să furnizeze alte detalii.

Vestea a venit ca un șoc pentru toată lumea. Tecău și Rojer jucau împreună de șapte ani și bătuseră palma pentru o colaborare care să țină până la sfârșitul carierei. Între anii 2014 și 2019, ei au cucerit 20 de titluri împreună și au disputat alte șapte finale.

Cel mai bun sezon al lor a fost cel din 2015, când au cucerit primul lor titlu de Grand Slam, la Wimbledon, într-o finală cu Jamie Murray și John Peers. În acel an, au fost și cea mai bună pereche din lume la final de sezon. În anul 2017 a venit și al doilea titlu major, la US Open.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au șocat pe toată lumea cu decizia lor

„Amândoi am pornit cu mentalitatea și cu atitudinea de a forma o echipă”, spunea Horia la finele lui 2019 într-un interviu pentru Gsp.ro. La întrebarea despre o carieră dusă până la capăt împreună, răspundea astfel: „Cerințele pe care le am de la un partener nu s-au schimbat nici acum. De atunci îmi doream unul cu care să comunic, să fie pozitiv, motivat, muncitor, calm când e nevoie. Toate aceste aspecte sunt încă acolo. Juls e în continuare foarte motivat”.

Horia Tecău a avut destul de multe accidentări în ultimii ani, dar Rojer a rămas alături de el. „Cred că pentru el a fost o provocare din cauza problemelor mele, că nu am jucat unele luni, anul trecut. Luni în care el putea să se gândească la lucrul acesta. Am vorbit despre asta, mi-a spus că mă așteaptă cât e nevoie, am avut liniște, loialitate, siguranță, tot ce-mi doresc de la un partener de dublu. Indiferent de circumstanțe, a fost acolo și încă e. Nu judec din prisma rezultatelor, ci a atitudinii, a efortului, a atenției”, mai spunea Tecău pentru Gazeta Sporturilor.

Acum au surprins pe toată lumea cu decizia lui, la care chiar nimeni nu se aștepta. În ultimii zece ani, Horia a mai făcut echipă cu Robert Lindstedt, 2010-2012 și Max Mirnâi, 2013. Rămâne de văzut ce partener își va găsi.