Lovitură de teatru în cazul pensiilor! Adevărul ascuns până acum. UE a anunțat ce se întâmplă de fapt

05 nov. 2019
Lovitură de teatru în cazul pensiilor! Adevărul ascuns până acum. UE a anunțat ce se întâmplă de fapt

Un fenomen îngrijorător pune stăpânire pe România, iar consecințele vor fi catastrofale în viitorul apropiat. Toți românii vor fi afectați de acest fenomen, conform datelor de la Eurostat, biroul de statistică oficial al UE. 

Mai precis, este vorba despre faptul că durata de viață activă în România scade pe zi ce trece.

Concret, conform statisticilor instituţiei europene citate de adevarul.ro, anul trecut, românii figurau cu o durată de muncă estimată la 33,5 ani, semnificativ sub media UE, care a ajuns la 36,2 ani.

Cifrele arată România este singura ţară membră a Uniunii Europene în care durata de muncă a scăzut faţă de anul 2000.

Ce înseamnă asta pentru pensii 

Scăderea duratei de viaţă activă a pus o presiune serioasă pe economie având consecinţe în privinţa perspectivelor de avea o pensie decentă.

„Pentru a ajuta la compensarea acestor costuri mai mari, persoanele vârstnice ar trebui încurajate şi sprijinite să rămână pe piaţa forţei de muncă mai mult timp. Acest lucru ar ajuta, pe de o parte, la creşterea PIB-ului, ar îmbunătăţi puterea de cumpărare şi ar duce la creşterea veniturilor din taxe, iar pe de altă parte ar duce la îmbunătăţirea stării de sănătate, dar şi a bunăstării persoanelor vârstnice prin faptul că vor fi active din punct de vedere mental şi fizic mai multă vreme”, a explicat Ionuţ Simion, de la PwC România.