Lovitură grea pentru pensionari! Trăim în minciună. Acuzații grave la adresa Guvernului

de: Ana Toma
19 sept. 2020
Lovitură grea pentru pensionari! Trăim în minciună. Acuzații grave la adresa Guvernului

Lovitură grea pentru milioane de pensionari. Dacă până acum se știa că bugetul de stat nu poate suporta majorarea pensiilor cu 40%, un economist scoate la iveală adevărul cu privire la acest aspect. Am fost mințiți în totalitate.

Economistul Adrian Câciu susține, într-o postare pe contul său de Facebook, că majorarea pensiilor cu 40% ar fi fost posibilă, însă Guvernul nu a dorit acest lucru.

Precizările acestuia sunt făcute în urma declarațiilor ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, care a vorbit despre majorarea punctului de pensie, în contextul modificării bugetare.

”Bomba zilei vine de la răspunsul dat de către ministrul finanțelor referitor la creșterea punctului de pensie cu 40% în contextul modificării rectificarii bugetare în Parlament.

Intr-un interviu acordat Europa FM ieri, întrebat fiind ce va face dacă modificările la rectificarea bugetară referitoare la dublarea alocațiilor, cresterea pensiilor si creșterea salariilor profesorilor vor trece de parlament, ministrul finantelor a spus clar și fără echivoc: „bugetul face față acestor majorari”.

Nu mai întreb de ce nu le-a facut, va invit sa urmăriți interviul(este pe pagina lui de Facebook) si să trageți concluziile: Nu s-a vrut nu ca nu s-a putut!

A se urmari de la minutul 16.30”, a scris Adrian Câciu, pe facebook.

Există bani pentru majorarea pensiilor?

De cealaltă parte, în urmă cu câteva zile, Florin Cîțu preciza că majorarea pensiilor este imposibilă și inclusiv PSD-ul a recunoscut acest aspect.

„N-a avut nici PSD-ul bani să facă aşa ceva. Am cu mine documentul pe care l-a aprobat în guvern anul trecut prin care Guvernul PSD recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat şi se propunea în guvern, înainte să pice guvernul, o reeşalonare a pensiilor pentru că nu-şi permiteau să facă creşterea cu 40%”, spunea ministrul Finanțelor.

În același timp, Florin Cîțu a mai precizat că situația a fost extrem de gravă, iar în ciuda impediementelor, Guvernul a reușit să obțină o creștere.

„Ştiţi foarte bine că acest şoc pe buget este foarte mare şi este foarte greu de administrat. Totuşi, în aceste condiţii am reuşit să facem această creştere anul acesta.

Vă spun că discuţiile cu instituţiile internaţionale care ne monitorizează, cu Comisia Europeană, au fost dure de fiecare dată pentru că nimeni nu înţelege cum poţi să îţi arunci ţara şi finanţele în aer într-o situaţie limită. Anul trecut când am venit la guvernare erau facturi neplătite de 3-4 ani de zile.

A trebuit să plătim un miliard de lei în noiembrie anul trecut. Toate acele facturi le-am plătit noi. Şi-au dat seama că nu au bani, pentru că aveau acele facturi neplătite, şi au venit cu această notă de informare în guvern pentru a şti cu toţii că nu pot să crească pensiile.

Acest lucru îl prezint astăzi. Este momentul ca românii să ştie că socialiştii au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o spuneau”, mai spunea ministrul Finanţelor.