Lovitură imensă pentru pensionarii din România. Violeta Alexandru le distruge ultima speranță

Lovitură imensă pentru pensionarii din România. Violeta Alexandru distruge orice speranță a acestora de a avea pensii mai mari anul acesta.

Ministrul Muncii a făcut declarații referitoare la pensiile din România și la creșterea lor în contextul în care țara noastră are probleme din cauza coronavirusului.

Măsuri de criză ca în Italia

Am putea fi nevoiți să implementăm măsuri de criză ca în Italia. Chiar președintele Iohannis a declarat că Guvernul urmează să ia măsuri preventive pentru a preîntâmpina efectele negative în economie generate de epidemia coronavirusului.

Așadar, majorarea pensiilor sunt puse în pericol.

Ministrul nu a dat niciun răspuns concret, dar a dat de înțeles că perspectiva economică arată destul de urât.

„Avem această garanție că mărirea pensiilor și celelalte măsuri promise vor putea fi implementate în acest an sau nu? La cum arată perspectiva economică, destul de sumbră. Obiectivul nostru e ca oamenii să își continue activitatea și pe baza muncii lor se suplimentează bugetul cu resursele necesare.

Îngrijorarea și grija mea în acest moment este să sprijinim angajații să își poată continua activitatea respectiv pe angajatori, ceea ce simt ca au nevoie în momentul de față pentru continuarea activitații”, a spus Violeta Alexandru.

Guvernul pregătește măsuri

Obiectivul Guvernului este ca firmele să-și continue activitatea și să nu fie blocaje.

„Am insistat în ultimele zile pe adaptarea contractelor de muncă la această realitate prin permiterea continuării activității unor noi forme de muncă, acolo unde ele se pot aplica, munca la domiciliu, telemunca pentru mediul privat, dorința mea e să venim în sprijinul tuturor acestor angajatori de așa manieră încât activitatea să continue în România și să nu avem blocaje de companii care își închid activitatea”, a mai adăugat ministrul.

Revista Presei