Lovitură pentru cei care se uită la seriale pe net! Anunțul făcut de Poliție

03 dec. 2019
Lovitură pentru cei care se uită la seriale pe net! Anunțul făcut de Poliție

Lovitură pentru cei care se uită la filme și seriale piratate pe internet. Poliția a anunțat că a închis nu mai puțin de 30.000 de astfel de site-uri, într-o operațiune uriașă de descurajare a pirateriei online. 

Europol a închis ieri nu mai puțin de 30.506 de nume de domenii de internet care încălcau legislaţia privind proprietatea intelectuală ca urmare a distribuirii de articole false ori piratate în reţea, precum transmisiuni ilegale de programe de televiziune, muzică şi filme piratate.

Mai mult, în timpul investigaţiei au fost arestaţi și trei suspecţi, s-au confiscat circa 26.000 de produse de lux, 363 de litri de băuturi alcoolice şi mai multe dispozitive electronice, fiind de asemenea blocate fonduri de peste 150.000 de euro în mai multe conturi bancare şi platforme de plăţi online, precizează Europol într-un comunicat de presă.

Operaţiunea se înscrie în cadrul obiectivului Europol de a face din internet un loc ”mai sigur pentru consumatori” prin conştientizarea în rândul cetăţenilor a riscurilor de achiziţie online a produselor contrafăcute şi publicarea de sfaturi pentru a ajuta la identificarea website-urilor ilegale, folosite pentru vânzarea produselor contrafăcute.

Europol a efectuat această operaţiune în cooperare cu autorităţile poliţieneşti şi judiciare din 18 state membre ale UE şi ale altor state europene şi de pe alte continente, inclusiv cu Centrul naţional de coordonare a drepturilor de proprietate intelectuală al SUA.

Alternative legale pentru filme online

Cei care vor să se uite la filme pe internet au și alte alternative decât să intre pe site-uri care piratează.

Astfel, există platforme online precum Netflix sau HboGo, care, în schimbul unei sume modice ce reprezintă un abonament lunar, pun la dispoziție sute de filme și seriale.

Mai mult, există platforme precum Orange TV Go, puse la dispoziție gratuit abonaților companiei.