Lovitură pentru Simona Halep! Ce decizie de ultimă oră au luat organizatorii de la Roland Garros

Simona Halep2

Pandemia a schimbat lumea și a afectat desfășurarea tuturor evenimentelor. Jocurile Olimpice au fost amânate, la fel și cele mai importante turnee de tenis, cum este și cazul Roland Garros, care trebuia să aibă loc în luna mai. Simona Halep este favorita numărul 1 și fostă câștigătoare a acestui grand slam. Pentru ea este foarte important suportul publicului.

Roland Garros se va desfășura acum la final de septembrie, după turneul de la Roma, dar organizatorii au anunțat o schimbare care nu-i convine deloc jucătoarei de tenis din România. Vor fi acceptați maximum 5.000 de spectatori zilnic, în loc de 11.500, aşa cum se anunțase inițai, a transmis joi prefectura de poliţie din Paris, citată de AFP.

Schimbarea de la Roland Garros care nu este pe placul Simonei Halep

Pe 7 septembrie, Federaţia franceză de tenis (FFT) transmisese că Rolanfd Garros, programat în perioada 27 septembrie – 11 octombrie va putea primi zilnic 11.500 de spectatori, repartizaţi în trei zone. Doar că între timp a crescut foarte mult numărul persoanelor infectate cu COVID-19.

„Este important pentru viaţa sportivă, socială şi economică a ţării noastre ca un eveniment major precum turneul de al Roland Garros să poată fi organizat ţinându-se cont de imperativele sanitare”, a precizat FFT într-un comunicat.

În acest noi context, în cele 15 zile de competiţie, doar 75.000 de spectatori vor putea asista la competiţia de Grand Slam de la Paris, faţă de 520.000 câţi au fost prezenţi la ediţia din 2019.

Revista Presei