Lovitură totală pentru Klaus Iohannis! A venit de acolo de unde nu se aștepta

iohannis456

Aflat la cel de-al doilea mandat, este clar că președintele Klaus Iohannis nu mai are nicio miză electorală. În schimb, Ludovic Orban și PNL au. Acesta poate fi motivul pentru care astăzi a apărut prima mare ruptură, manifestată public, dintre Iohannis și Orban. Președintele a început să nu mai fie ascultat de propriul său partid. Surse au declarat că Vela și Orban au luat decizia de a relaxa măsurile de unii singuri. 

Pentru Iohannis, lovitura supremă a venit chiar de acolo de unde nu se aștepta. Preşedintele nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte. Şeful statului s-a opus oricărei măsuri de relaxare socială pe timpul stării de urgenţă. Iohannis i-a chemat la raport pe Orban şi Vela, cei care au stabilit înţelegerea cu Patriarhul Daniel. Decizia a fost întoarsă de Iohannis.

Adevărul scrie că acordul dintre MAI şi BOR ascunde un interes electoral. PNL se bazează pe voturile electoratului conservator, care a cerut deschiderea bisericilor pentru slujba de Înviere. Ludovic Orban şi Marcel Vela au luat decizia de a încheia un acord cu BOR fără să-l consulte pe şeful statului, care ieri a prelungit starea de urgenţă cu încă 30 de zile.

Preşedintele a cerut insistent ca românii să respecte în continuare măsurile de izolare socială, pentru că România nu a atins încă vârful pandemiei. În schimb, premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne au relaxat, prin înţelegerea cu BOR, decretul prezidenţial.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel către români să stea acasă, altfel „după sărbători vom avea înmormântări”.

„Dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Revista Presei