Lovitură totală pentru Liviu Dragnea! Ce i se întâmplă acum în închisoare

08 apr. 2020
Lovitură totală pentru Liviu Dragnea! Ce i se întâmplă acum în închisoare

Viață grea pentru Liviu Dragnea după decretarea stării de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, Dragnea duce acum viața unui deținut normal, după ce nimeni nu mai are voie să vină să îi aducă mâncare sau schimburi, în urma deciziilor restrictive luate de Guvern pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

”Dragnea este un tip căruia îi place să fie popular la pușcărie. Comparativ cu Radu Mazăre, el încearcă, pe cât posibil, să socializeze, să comunice, atunci când intră în contact cu deținuți.

În plus, respectă regulile impuse de gardieni și nu încearcă să se folosească de imaginea lui sau statutul de dincolo de gratii, pentru a benefecia de clemență sau un tratament preferențial”, au dezvăluit persoane de la penitenciar în urmă cu ceva vreme.

Pe de altă parte, dincolo de jovialitatea lui, forțată sau nu, fostul lider PSD a evitat, de-a lungul timpului, contactul cu ceilalți pușcăriași sau cu persoanele de la Rahova atunci când avea nevoie să facă o serie de cumpărături din incinta penitenciarului.

Avea ”slugi” la închisoare

Astfel, pe un ton de glumă, persoane de la fața locului au suținut că Liviu Dragnea are ”slugi” la închisoare. Totul a pornit de la faptul că politicianul a rugat o anumită persoană să îi cumpere ce îi este necesar de la magazinul pușcăriei.

”El nu se duce niciodată acolo, preferă să fie ajutat de cineva în acest sens”, au dezvăluit surse de la Rahova pentru WOWbiz.ro.

Condamnat la 3 ani de închisoare

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit.